Жителі Світязя цього року погано заробляють на туристах? ФОТО

Жителі Світязя цього року погано заробляють на туристах? ФОТО
Відпочинок на Світязі тепер не дешевший, ніж відпочинок на морі або ж закордоном. Але кожних вихідних у Світязі ніде голці впасти: покупатись у волинському Байкалі приїжджає чимало відпочивальників. Власники маєтків та приватних садиб все одно скаржаться на погані заробітки за цей літній сезон, хоч він й не встиг ще закінчитись.

Повідомляє КОРДОН.

Причинами цього, як кажуть місцеві жителі, є погода – майже весь липень було прохолодно, тому охочих відпочити було небагато. Не варто забувати й про фінансову сторону відпочинку на Світязі. Ціни підняли буквально на все, хоча умови проживання покращились не на багато.

По суті, літній сезон, який на Світязі триває майже два місяці, це єдиний хороший шанс підзаробити грошей для місцевих жителів. Хтось здає будиночки та окремі кімнати, хтось пече пиріжки, куховарить, хтось здає в оренду землю під намети, хтось відкриває якомога більше торгових точок продажу усього чого душа забажає: від продуктів харчування до товарів повсякденного вжитку.

Підприємець Павло розповів, що відкрив дві торгових точки з продажу квасу та розливного пива. Проте, за його словами, сезон настільки поганий на дохід, що хвилюється, аби вийти, як-то кажуть, «на нуль» – повернути хоча б те, що вклав у справу. А про прибуток мовчить.

Пані Оксана вже досить давно займається «зеленим туризмом». Нині ж бідкається, що нема такого потоку людей, як, наприклад, минулого року. За її словами, кімнати день за днем пустують. Причиною такої ситуації вважає погану погоду і зростання цін. Крім того, зазначає, що люди тепер більш вимогливі – хочуть кімнати зі зручностями за низькими цінами.

Й справді, ціни тепер коливаються від наявності зручностей у кімнаті чи будиночку. За добу у звичайному номері з холодильником та телевізором просять від 100 гривень з особи, гаряча вода та туалети спільного користування. А от зручності цьогоріч починають коштувати від 200-250 гривень за добу з особи.

Порахувати прибуток великої арифметики не треба знати. Принаймні, за двомісний номер треба платити вже вдвічі більшу платню. А також відпочивальники їдуть на декілька днів. Тому для господаря заробити місячну зарплату за дві-три доби є реальністю саме на Світязі.

Не варто забувати, що майже світязяни приймають відпочивальників, проте лише одиниці сплачують податки. Адже ніхто не хоче платити величезні суми податку від зароблених коштів за сезон. Бо й довести те, що вони займаються зеленим бізнесом зараз неможливо.

Звісно ж, за хорошої погоди сезон на Світязі триватиме ще близько трьох тижнів, та все ж багато хто говорить, що такого неприбуткового сезону не було вже давно.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Полішучня зовсім обнагліла, це ж не море щоб такі гроші платити. Гарне тільки одне озеро, інфраструктури нуль, глубокий, глубокий советський союз
Відповісти
Зажерлись!!! На морі дешевше відпочити. Хай тепер хмару нюхають. Ніякого комфорту, а ціни космос. Не їдьте на Світязь.
Відповісти
цікаво чого хотіли?
в кожному куринику селять людей за космічні ціни, з 80-их не зробили в більшості нічого для бодай якоїсь інфраструктури, і ціну ще досі за койко-місце ставлять у своєму сараї, про душ, туалет, мови взагалі нема(
Відповісти
а що він вклав?
Відповісти
Їдьте, сріть на моря, раз вам дорого. Менше вас буде, менше буде й срачу і сечі в озерах. Приїжджають пани і розсираються як у свинарниках. Щоб ви так вдома жили, як тут срете!
Відповісти
Так ваша "інфрастурктура" тільки для одного і годиться щоб "випити і закусити". Відповідний контингент до вас і їздить. Так, що, можете не переживати з кожним роком туристів буде все менше.
Тільки і вмієте цінники ставити, а умов ніяких! Що зараз, що 30 років тому одні ті самі "курятники", довели озеро до ганебного стану!
Відповісти
Всі такі хитрі хочуть приїхати автівками в купальничках їсти рибку відпочивати сати комфорно гуляти по барах а нічого не платити!!! А на морі що кращий комфорт, ой не смішіть!!! Там ще гірше, в КРИМУ то так було круто і чистота!!! Хочете відпочити -треба платити а не приїхати нас -ти і поїхати крутим мачо і крутою чувіхою і потім ще фотки не забудьте в соціальні сеті покидати щоб усі бачили як живете шикарно.
Відповісти
Кря кря
Відповісти
А ти що хотів? Так в цвлому світі, і в криму і в турції. Хто платить той замовляє музику. Заплатив - поиїзджай пий, сери,ригай, що хоч витворяй, а твоя задача зробити так, щоб йому булр комфортно це робити, прибрати опісля, щоб іншим не мішало. Був на морі - те саме що й на Світязі. Брудно, ніхто і гривні не хоче вкласти в рощвиток, зручності. Поо якесь облагорожування пляжу і мови не може бути. Не хочете працювати в сфері послуг та обходжувати клієнтів - ідіть на завод за 3000 грн./місяць, ласкаво просимо.
Відповісти
Треба поліщуків відправити в Болгарію, що зробити так як там. А то дійсно ціни захмарні, а комфорт лише в горілці. Соромно, що наші діти все це бачать і рівняються на кращих із кращих.
Відповісти
ти питрик в болгарыю теж на три дні їздиш?
Відповісти
На моры в липні місяці цього року платили за 1-к. квартиру зі всіма зручностями 400 грн/на 4 спальні ліжка)), а були і за 300грн)) а на світязі деруть 600 і інфраструктури ніякої , плюс місцеві аборигени сруть і ригають де не глядь одним словом враховуючи це все на наступний рік на світязь приїдуть лише ті що мають дачі а всі інші на моря
Відповісти
моря є болгарські, а є й балтійські,а є ще й одеські ,де каналізація прямісінько на пляж.
Відповісти
Полішукі просто обнагліли працювати не хочуть а хочуть за 2 місяці заробити те що люди за рік)) от і наганяють ціни будуть на другий рік смоктати один в одного...побачите
Відповісти
нехай умови покращують поліщуки за**яні з блохами
Відповісти
кругом озера -срач.Здаються кімнати в жителів аби які
.Саме страшне на Світязі -ЦЕ ТУАЛЕТИ.В палаточному містечку можна ригнути.За що вам гроші платити?
Відповісти
якого х туди їхати в ту баюру
Відповісти
відпочили і погано неблагодарні відпочивальники геть
Відповісти
Та вже краще на море в Одесу зїздити за ті гроші, ніж на Світязі вовком вити
Відповісти
А податки з курників платять ,чи податкова в нас геть не телиться ?
Відповісти
В липні погоди не було?! Ви що курити? Жара стоїть досі, вода гаряча, а люди просто не хочуть платити дорого за поганий сервіс. Популярність набирають інші озера, де чимто.
Відповісти
А хтось "буксував" що в Криму паганий сервіс і ціни зависоки. А у саміх?
Відповісти
в криму вже взагалі розруха, то світла немає, то води, то танки їздять, рай на землі, але тримайтесь, гарного настрою)))
Відповісти
Останні новини
Жителі Світязя цього року погано заробляють на туристах? ФОТО
09 серпень, 2016, 13:58