Як зі збанкрутілого банку зникли гроші вкладників

Як зі збанкрутілого банку зникли гроші вкладників
Вкладники нині вже неплатоспроможного комерційного банку "Михайлівський", які періодично мітингують під стінами Нацбанку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Адміністрацією президента, насправді не є клієнтами цієї фінустанови.

Коли вони "клюнули" на пропозицію про високі відсотки на депозити та вирішили віднести гроші в цей банк, у "Михайлівському" їм підсунули договори зовсім з іншими фінансовими компаніями, - пише ТСН.

"Називати цих людей вкладниками банку "Михайлівський" некоректно – це обдурені люди за участю банку "Михайлівський". Вони приходили до відділення банку і підписували договори, де в шапці – банк "Михайлівський", а всередині – зовсім інші підписанти. Дуже багато хто просто не дочитували і не розуміли ситуацію. Після маніпуляцій гроші в банку не з'явилися, з'явилися тільки облікові записи в документах банку. А гроші були виведені в афілійовані компанії, і справедливо від них вимагати повернення грошей вкладникам", – пояснив в інтерв'ю директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб Констянтин Ворушилін.

"Вкладників зацікавила цифра – фінансова компанія давала більш високий відсоток по вкладах і не утримувала з вкладників податок на відсотки. Люди погналися за вигодою, за що сьогодні і розплачуються. Це – ціна їх ризику. Я вважаю, що тепер рішення повинен прийняти суд. Якщо буде рішення, що Фонд повинен виплачувати ці вклади – будемо виплачувати", – заявив Ворушилін.

У Нацбанку також підтверджують, що мітингувальники насправді юридично не є вкладниками "Михайлівського" і ФГВФО не зобов'язаний компенсувати їм гроші.

"Більшість мітингувальників під стінами Національного банку України не є вкладниками банку "Михайлівский", а переважно – клієнти фінансових компаній ТОВ "Індивідуальний розрахунковий центр" та ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр".
Регулятором діяльності цих компаній виступає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Національний банк та Фонд наразі не мають жодного впливу на їх діяльність. Вклади клієнтів фінансових компаній, згідно із законодавством України, не гарантуються. Особи, які не погоджуються з рішенням Фонду, відповідно до законодавства України, мають право звернутися до суду", – наголосили в Нацбанку.

У Нацбанку нагадали, що виплати вкладникам саме банку "Михайлівський" розпочалися з 15 липня цього року. Уже виплатили 93% від загальної суми виплат. Усі вкладники банку, відповідно до законодавства України, отримують до 200 тис. грн відшкодування від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Решту коштів, можливо, їм повернуть, коли ФГВФО розпродасть майно та активи неплатоспроможного "Михайлівського". Звісно, якщо вистачить цих коштів від продажу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А людям що, аби % були чим більші... Бо ж їх нічьо крім кармана не цікавить. Мало хто знає, що кошти розміщені в Приваті на більшій половині їхньої продуктової ланки не мають окремих балансових рахунків (2620, 2625,2630,2635), а Фонд Гарантування виплачує кошти, які розміщені саме на них. Так що ждіть, веселе ще попереду!
Відповісти
Останні новини
Як зі збанкрутілого банку зникли гроші вкладників
10 серпень, 2016, 16:25