Водії електромобілів об'їдуть навколо світу за 80 днів

Водії електромобілів об'їдуть навколо світу за 80 днів
25 тисяч кілометрів на електромобілях проїдуть учасники світового ралі на електромобілях. 16 червня вони стартували з Іспанії, а 12 серпня прибули до Львова. Побували у Північній Америці, Китаї, Казахстані та Росії.

Взяли участь у ралі 11 команд з країн Європи, Америки та навіть Китаю. Команди з України немає, але ініціатор "80 edays" сподівається: за кілька років українці зможуть взяти участь.

Проїхати навколо світу за 80 днів – це мета учасників ралі. Вони хочуть побити рекорд іспанця Рафаеля де Местре. Він чотири роки тому витратив на таку ж подорож на половину більше часу. Сам Рафаель теж намагається перевершити своє досягнення.

"Коли я купив електромобіль - був захоплений ним. Я вирішив показати, що таким автомобілем можна проїхати довгу відстань і організував ралі", – каже організатор ралі "80 edays" Рафаель де Местре.

У ралі беруть участь непрофесійні водії різних професій. Львів'янин Володимир Ващук рік тому пересів із бензинового авто на електрокар. Каже, що йому достатньо зарядити автомобіль протягом двох-трьох годин, щоб їздити два-три дні.

"Сказати, що задоволений - це нічого не сказати. Економія майже в десять разів. Автомобіль середнього класу із простою начинкою коштує 17 тисяч доларів. Зате економія на паливі – шалена. Електрозарядка вже є у багатьох містах України – це не є проблемою. В Європі, звісно, краще. Авто розганяється до 160 км за год. Щоправда, на трасі мене обганяють, але це невеликий недолік", - каже чоловік.

В Україні вже є понад 200 зарядних станцій для електрокарів, у Львові – близько 25.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Водії електромобілів об'їдуть навколо світу за 80 днів
14 серпень, 2016, 00:27