Медові запаси волинського лісу. ФОТО

Медові запаси волинського лісу. ФОТО
Бджільництво для волинських лісівників не даремно завжди було одним із основних видів діяльності побічного користування. Бо ж пасіка у лісі – це на виході екологічно чистий мед та його продукти із липи, акації, різнотрав’я, створеного самою природою.

Про це пише прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Зараз у лісогосподарських підприємствах, підвідомчих Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, є 503 бджолосім’ї.

Пасіки створені практично у кожному лісгоспі. В окремих – навіть по 2-3.

«Медовим лідером» серед волинських лісівників однозначно є державне підприємство «Любомльське лісове господарство»: у місцевих лісах мешкає 100 бджолиних родин. Лісовим пасікам підприємства більше 50 років. Цього сезону там зібрали солодкого врожаю понад 700 кг.

Не надто відстають у розвитку медової справи і пасічники ДП «Маневицьке ЛГ», де на період весняної ревізії було 74 бджолосім’ї, майже по 50 вуликів є у Володимир-Волинському, Старовижівському, Турійському лісгопах.

Цієї весни пасіку створили у ДП «Ківерцівське ЛГ» на території Звірівського лісництва. Нині у добротних вуликах живе 74 бджолосім’ї. Пасіка сучасна, там створені всі умови для отримання найвищої медоносної бази.

Медовий промисел у лісовій галузі має велику перспективу. Бо ж перевага пасік у лісі не лише в екологічності солодкого продукту, а також і в наявності падьового меду – з ялини та сосни. На цьому наголошують пасічники та лісничі, які безпосередньо дбають про бджіл.

Лісовий мед – найцілющіший, тому його охоче купують жителі сіл та міст. Придбати мед із волинського лісу можна у фірмових магазинах «Лісовичок» за доступними цінами.

Безперечно, створення пасік у лісі не менш корисне і для самого лісу. Завдяки бджолам дерева менше хворіють, суттєво зростають врожаї ягід, дикорослих груш та черешень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс, мед, пасіка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.