Поліція не видаватиме Молдові чоловіка, якого затримали за грабіж на Волині

Поліція не видаватиме Молдові чоловіка, якого затримали за грабіж на Волині
Волинські правоохоронці затримали двох громадян, одного з яких шукав Інтерпол.

4 жовтня на лінію 102 надійшло повідомлення, що у Володимирі-Волинському двоє невідомих осіб в масках з пістолетом ввірвалися в приміщення ювелірного магазину та вимагали від продавця видати грошові кошти та ювелірні вироби. Продавець магазину натиснув кнопку виклику охорони, що налякало злочинців і вони втекли.

Через 10 діб, 13-го жовтня працівники карного розшуку знайшли нападників. Це громадяни України, 1996 та 1981 років народження, мешканці Житомирської області. Злочинців затримали в їхньому помешканні в Житомирі. Під час обшуку в квартирі правоохоронці знайшли пістолет, який і був знаряддям скоєння злочину.

“Він виявився знаряддям травматичної дії”, - розповів т.в.о. начальника ГУ НП України у Волинській області Петро Шпига 17 жовтня під час прес-конференції.

Один із нападників, 1981 року народження, перебуває у міжнародному розшуку республіки Молдова за шахрайство з крадіжками і був засуджений цією країною.

“Громадяни визнали свою вину, були проведені слідчі дії, відтворення подій, санкцією суду вони арештовані на два місяці. Наразі проводиться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення причетності цих очіб до інших злочинів”, - розповів Шпига.

Нападникам повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення за частиною 3 статті 187 Кримінального Кодексу України — розбійний напад, вчинений за попередньою змовою групою осіб і пов'язаний з проникненням в житло чи інше приміщення. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 7 до 12 років.

“Це був зухвалий напад, серед білого дня, нападники приховували свою зовнішність, сподівались на те, що вони не є місцевими жителями і після вчинення злочину зможуть безперешкодно і швидко покинути межі нашої області. Розраховували на те, що правоохоронці не будуть їх розшукувати поза межами Волині”, - додає т.в.о. начальника слідчого управління ГУ НП у Волинській області Анатолій Петрушин.

За словами правоохоронців, злочинця, якого судили в Молдові, не будуть екстрадитувати.

“За міжнародними правилами, країна не видає своїх громадян для іноземних. А він є громадянином України. Якщо до нас звернуться з клопотанням про його видачу, то відповідні органи відмовлять про це. Компетентні органи Молдови можуть відправити нам свої матеріали для перейняття кримінального переслідування”, - каже Петрушин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поліція не видаватиме Молдові чоловіка, якого затримали за грабіж на Волині
17 жовтень, 2016, 17:04