ПриватБанк поки думає, чи оскаржувати штраф Центрбанку Кіпра

ПриватБанк поки думає, чи оскаржувати штраф Центрбанку Кіпра
ПриватБанк ще не прийняв остаточного рішення щодо оскарження штрафу ЦБ Кіпру або його сплати зі знижкою, – йдеться в заяві банку.

Кіпрська філія ПриватБанку в повному обсязі виконує всі вимоги фінансового законодавства Республіки Кіпр. Про це йдеться в офіційній заяві банку у відповідь на рішення Центрального банку Кіпру накласти штраф на філію українського банку в розмірі 1,3 млн євро.

ПриватБанк з посиланням на голову банківського нагляду ЦБ Кіпру Янгоса Деметріу заявляє, що Центральний банк Республіки Кіпр під час перевірки роботи філії ПриватБанку не виявив будь-яких фактів порушення законодавства у сфері боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Зокрема, пан Деметріу зазначив, що рішення про накладення штрафу пов’язане з недоліками в процедурах. Проведена в травні 2015 року перевірка ЦБ Кіпру не виявила якихось конкретних фактів відмивання коштів у Кіпрській філії. КФ взяла до уваги і врахувала у своїй роботі зауваження регулятора, викладені в довідці перевірки.

При цьому, за словами представників банку, у ході проведення інспекції філії, яка за часом збіглася з плановою перевіркою з боку українського регулятора, дві команди перевіряльників фізично не встигали ознайомитися в повній мірі з одними й тими ж пакетами документів.

Кіпрська філія ПриватБанку продовжує співпрацю з ЦБ Кіпру щодо вдосконалення системи внутрішнього контролю, але ще не прийняла остаточного рішення щодо намірів оскаржити накладений стосовно неї штраф або домовиться про збільшення 15% знижки, передбаченої рішенням, у разі сплати штрафу раніше зазначеного строку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отмашка была свыше. Кипр - член ЕС. Бене лучше заткнуться.
Відповісти
Останні новини
ПриватБанк поки думає, чи оскаржувати штраф Центрбанку Кіпра
01 листопад, 2016, 19:48