На сцені луцького театру розповіли трагічну історію з Майдану

На сцені луцького театру розповіли трагічну історію з Майдану
Із нагоди Дня Гідності у Луцьку вшанували людей, котрі брали участь у Євромайдані та віддали своє життя за Україну.

Аби ще раз пригадати події зими 2013-2014 років та показати як їх сприймають діти, Луцька міська рада, Луцький міський центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді 17 листопада реалізували мистецький соціальний проект «Мій тато став зіркою».

У Волинському академічному обласному театрі ляльок відбулась театралізована вистава. Головна героїня – це маленька дівчинка, тато якої загинув на барикадах Майдану.

Вона розповіла про те, як їй важко змиритися з тим, що тато вже не пригорне міцно-міцно, не малюватиме з нею та не побачить її маленької сестрички.

Головна героїня розповіла про те, як полюбляє малювати зі своїм батьком і про те, як він перестав ночувати вдома, а все тому, що повинен був лишитись на Майдані.

Згодом у їхній квартирі пролунав телефонний дзвінок, після якого мама дівчинки повідомила, що їхній тато більше ніколи не повернеться додому, адже він став зіркою. Після цього дівчинка бачила татову труну, яка була вкрита синьо-жовтим прапором і схожа на човен, на якому її батько полетів до неба.

Однак, вона не може зрозуміти за що її тата вбили.

«Якби ті, хто його вбивав, хоча б раз чули його голос, бачили як сяють його очі чи грів би долоні у нього за пазухою, вони ніколи б не посміли його вбити», - розповідала дівчинка, яка вже втратила лік «без таткових ночей».

Незадовго після смерті чоловіка його дружина народила ще одну донечку. Головна героїня розповіла, що її мама хотіла розказати татові щасливу звістку вже після перемоги Майдану, однак так і не встигла цього зробити.

Зауважимо, що окрім Майдану у постановці порушили й питання війни.

Так, через образ маленької переселенки Юлії автори проекту показали, як важко діти зі сходу переживають війну. Зокрема дівчинка боялась дивитися в небо, адже одного разу вона побачила там палаючий літак, який стрімко летів донизу. А також вона переживала за своє маленьке кошеня, яке може потрапити під обстріл.

Організатори заходи подякували партнерам, без яких не вдалось би реалізувати цей проект.

Своєю чергою, заступник міського голови Юрій Моклиця наголосив, що подібні заходи варто проводити набагато частіше, адже вони спонукають людей частіше думати про те, наскільки важливими є батьки для дітей.

«Я дуже добре пам’ятаю, як я був на Майдані, і тоді єдине, що мене змушувало боротися і йти вперед – це була моя сім’я, мій синочок. І коли я хотів у складі легендарної другої роти вирушати на схід, я замислився над тим, як буде жити мій син, якщо мене не стане. І тоді, в останню мить, я зробив вибір на користь сім’ї, на користь сина».

Директор департаменту соціального захисту Волинської облдержадміністрації Оксана Гобот зауважила, що цей проект повинні побачити жителі усіх куточків Волинської області, а відтак управління зробить для цього усе можливе.
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
день підлості.
Відповісти
Останні новини
На сцені луцького театру розповіли трагічну історію з Майдану
17 листопад, 2016, 16:19