Вибори на Волині: зловили спостерігача з продубльованим списком виборців

Вибори на Волині: зловили спостерігача з продубльованим списком виборців
Станом на 8:00 11 грудня у Волинській області усі виборчі дільниці відкрились вчасно. Втім, у Литовежі виник перший інцидент за участю спостерігача від кандидата.

Виявлено й інші порушення, – йдеться в повідомленні громадянської мережі Опора.

О 8:15. На виборчій дільниці № 070174, яка знаходиться у Литовежі Іваничівського району Волинської області, спостерігачі ОПОРИ помітили у руках іншого спостерігача від кандидата «Українське об’єднання патріотів «УКРОП» список виборців аналогічний до списку виборців, з яким працює дільнична виборча комісія. На питання, де спостерігач взяв відповідний список, він відповісти відмовився.



У зафіксованому факті Громадянська мережа ОПОРА вбачає спроба здійснення контролю за голосування, що є неприпустимим.

О 8:30 у с. Грив’ятки Ковельського району на виборчій дільниці № 070378 зафіксовано наявність лише однієї переносної скриньки. Спостерігач ОПОРИ склав акт про порушення і написав скаргу до ТВК.



Відповідно до ч. 3 ст. 76 Закону України «Про місцеві вибори» кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

О 8:45 на виборчій дільниці №070380, що знаходиться у селі Луківка Ковельського району зафіксовано факт, коли після початку голосування ДВК працювала зі списком виборців, який не був закритий шляхом закреслення незаповнених граф для внесення прізвищ виборців таким чином, щоб унеможливити внесення до списку додаткових виборців, як того вимагає закон. Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА за фактом склав акт про порушення.

Згідно з ч. 2 ст. 33 Закону України «Про місцеві вибори» у день, що передує дню голосування, після внесення змін та уточнень до уточненого списку виборців на підставі рішень судів, повідомлень органу ведення Державного реєстру виборців список виборців закривається шляхом закреслення незаповнених граф списку виборців для внесення прізвищ виборців таким чином, щоб унеможливити внесення до списку додаткових виборців, підписується головою (головуючим на засіданні) і секретарем (секретарем засідання) дільничної виборчої комісії та скріплюється печаткою дільничної виборчої комісії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зараз по Поворську роздають по 200 гривень від Івахіва за голос для Семенюка! Чому усі мовчать! ТЕРМІНОВО!!! МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ!!!!
Відповісти
А де саме дають, до кого підходити?
Відповісти
В таких випадках не "МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ!!!!", а 102 дзвонити треба. Або хоч виборчу комісію повідомити...
Відповісти
Коломойці.
Відповісти
паличка працює
Відповісти
Палиця всю область на коліна ставить, а всі мовчать?! Що ще про Україну казати якщо такий люд тут живе?! Ганьба!!!
Відповісти
Останні новини
Вибори на Волині: зловили спостерігача з продубльованим списком виборців
11 грудень, 2016, 11:35