У Луцьку хочуть «докинути стягнень» для підприємців

У Луцьку хочуть «докинути стягнень» для підприємців
У Луцьку для підприємців, які тимчасово використовують елементи благоустрою під час здійснення діяльності, пропонують встановити орендну плату за їх використання.

Про це йшлося 20 січня під час постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Відтак, розглядали зміни до положення Про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд з метою провадження підприємницької діяльності на території Луцька.

Очільник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко розповіла, що до існуючого положення внесли зміни. «Ми постаралися не погіршувати ситуацію для підприємців», – зазначила вона. Раніше під час отримання паспорта прив’язки для встановлення тимчасової споруди не було передбачено плати за користування об’єктами благоустрою.

Так чи інакше, встановлюючи споруду підприємці використовують такі об’єкти. Тож, згідно з запропонованими змінами, тепер підприємці повинні сплачувати кошти. Таким чином, бюджет зможе отримувати до 2 мільйонів гривень на рік. Попередньо пропозицію обговорювали під час круглого столу. Підприємці висловили побажання врахувати, якщо тимчасову споруду на зиму не розбирають, то встановити орендну пату обсягом 30% від вартості. Просили також не встановлювати чітких календарних меж для роботи літніх майданчиків, адже вони не завжди можуть відкритися згідно із розкладом.

Також підприємці попросили санкцій для недобросовісних колег – якщо вони не сплачують коштів або не утримують споруду у належному стані, то не продовжувати їм договір оренди. Грабко зазначила, що обсяг плати залежатиме й від місця розташування споруди – для цього розрахували спеціальні коефіцієнти.

Встановлять певну плату і для осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність «з рук» – наприклад, торгуючи повітряними кульками у парку. Дозволи на торгівлю та дотримання підприємцем правил перевірятиме департамент муніципальної поліції міськради. Тож надалі пропозицію щодо затвердження змін розглянуть на сесії міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.