Як на Водохреще купалися волинські солдати

Як на Водохреще купалися волинські солдати
Військовослужбовці 14-ї окремої механізованої бригади у Володимирі-Волинському на Водохреще пірнали у крижану воду річки Луга.

Про це повідомляє прес-служба бригади у Facebook.

Згідно з віруваннями, опівночі з 18 на 19 січня вся вода на Землі набуває чудодійних властивостей та цілющої сили. А церква вчить, що освячена на Водохреще вода та купіль у водоймах зцілює душі людей від лихих помислів і згубних пристрастей, а тіла - від фізичних і духовних хвороб.

Зануритися в крижану купіль в ополонці на річці Луга та зарядитися здоров’ям і енергією на цілий рік було чимало охочих у Володимирі-Волинському, де водохрещенські купання організували спільно виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради, 14-та окрема механізована бригада та рятувальники. Спільними зусиллями над йорданською ополонкою було встановлено справжній волинський хрест із льоду, а в опалюваному наметі, встановленому бійцями 14-ї бригади, можна було зігрітися, перевдягтися після купання, випити гарячого чаю.

За безпекою людей під час купання пильнували рятувальники та екстрена медична служба.

Урочисте богослужіння та освячення води на березі Луги провів священик собору Різдва Христового, капелан Ігор Бігун. А серед тих, хто занурився в освячені води річки було чимало військових. Особистий приклад показав і тимчасовий виконувач обов’язків командира бригади підполковник Микола Андрощук.

Також занурилися у хрещенську воду й жінки-військовослужбовці. Світлана Калініна каже, що довго зважувалася на цей крок, але, переборовши всі страхи, таки увійшла в крижану воду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.