У Луцькраді хочуть «особливу» приватизацію в Старому місті

У Луцькраді хочуть «особливу» приватизацію в Старому місті
Територію Старого міста Луцька хочуть внести до земель історичного ареалу, але скасувати повну заборону приватизації землі тут не можна.

Про це розповів начальник відділу охорони культурної спадщини Петро Троневич під час засідання «бюджетної» комісії міської ради у четвер, 23 лютого.

За його словами, наразі люди не можуть приватизувати житло на території Старого міста через обмеження для земель історико-культурного призначення. Тому в Старе місто фактично не можуть іти інвестиції.

Троневич заявив, що варто скасувати цю заборону, щоб дати можливість приватизовувати житло та інвестувати у відновлення будинків. При цьому він пояснює, що «свавілля» на цій території не буде. Адже в межах земель історичного ареалу всі роботи мають погоджувати не тільки у Луцьку, але і «в Києві» у профільному Міністерстві культури, зокрема щодо збереження пам’яток, забудови, висотності тощо.

Петро Троневич вважає, що поки немає жодного документу, яким зафіксована межа історико-культурного заповідника. Натомість заступник директора Віктор Баюк вважає, що межі чітко зафіксовані в Генеральному плані та іншими документами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькраді хочуть «особливу» приватизацію в Старому місті
23 лютий, 2017, 14:15