На Рівненщині у водійки конфіскували литовське авто і оштрафували на майже 200 тисяч

На Рівненщині у водійки конфіскували  литовське авто і  оштрафували на майже 200 тисяч
На Рівненщині у громадянки Білорусі конфіскували автомобіль «Audi A6».

За порушення правил перетину митного кордону України 31-річна мешканка Білорусі сплатить до українського бюджету штраф у розмірі 100 відсотків вартості транспортного засобу — безпосереднього предмета порушення митних правил — 197 499 гривень, - пише Рівне.Вечірнє.

Торік 1 червня із Литви ввезла в Україну через пункт пропуску «Ягодин» Волинської митниці ДФС автомобіль «Audi A6». Водійка подала необхідні документи, у тому числі нотаріальне доручення, видане каунаським нотаріусом. Воно й викликало у митників сумнів щодо його автентичності.

А вже пізніше Державна фіскальна служба України отримала відповідь митних органів Литовської Республіки, в якій вказано, що нотаріусом Каунаського міського 12-го нотаріального бюро нотаріальне доручення від 28 травня 2016 року не видавалось, нотаріус жодних інших нотаріальних дій не здійснювала.

Податківці відносно водійки склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 483 (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України.

6 квітня цього року Рівненський міський суд провадження у справі закрив у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. Постанову суду першої інстанції в апеляційному порядку оскаржив представник митниці.

В апеляційній скарзі він просив скасувати постанову суду та прийняти нову, якою визнати громадянку Білорусі винною у вчиненні порушення митних правил та застосувати до неї стягнення у виді штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з конфіскацією товару.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомила, що обставини цієї справи вже вивчили та заслухали учасників судового розгляду, постанову Рівненського міського суду скасували та притягнули громадянку Білорусі до адміністративної відповідальності.

Водійку визнали винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 статті 483 Митного Кодексу України та штрафували на 197 499 гривень, з конфіскацією автомобіля «Audi A6», 2002 року випуску.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мало дали. ЩЕ ДО ТОГО НЕ ВМІЮТЬ ЇЗДИТИ СТВОРЮЮТЬ НЕБЕЗПЕКУ НА ДОРОГАХ І НЕХТО ЇХ НЕ ПЕРЕВІРЯЄ. ПЕРЕВІРИТИ ВСІ АВТО ЯКІ В ВВЕЗЕНІ НА ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ З 2010 РОКУ І ЇХ ЗАКОННІСТЬ ПЕРЕМІЩЕННЯ.
Відповісти
Чому на фото Ауді А6 реєстраційні номерні знаки - російські???
Відповісти
Останні новини
На Рівненщині у водійки конфіскували литовське авто і оштрафували на майже 200 тисяч
28 квітень, 2017, 04:03