Луцьку журналістку хочуть дискредитувати фейковим відео

Луцьку журналістку хочуть дискредитувати фейковим відео
У Facebook поширюють змонтоване відео, яке дискредитує луцьку журналістку Аріну Крапку (Ірину Мусій) (на фото). Журналістка вважає це тиском на неї та пов'язує це із професійною діяльністю.

Про це повідомляє представниця ІМІ у Волинській області.

Відео у соцмережі з’явилося 30 травня. Переглянувши відео, можна зробити висновок, що автори намагались висміяти журналістку та завдати шкоди діловій репутації. Відео починається з того, що Аріна Крапка каже, що хоче відчути, наскільки зможе займатися чимось іншим, а не журналістикою, а далі фраза, вирвана з контексту: “Жінкам місце на кухні, керуючись принципом трьох К (Kinder, Küche, Kirche)”.

Аріна Крапка у коментарі для представниці ІМІ у Волинській області розповіла, що хтось використав та порізав відео з сайту “Громадське.Волинь” за 2015 рік, де вона розповідає про те, що подала заяву для проходження відбору до нової поліції. Два роки тому Аріна Крапка розповідала на камеру журналістці Марії Доманській, що їй цікава журналістика, але вона хотіла б спробувати сили в іншій професії. Також говорила, що підтримує жінок у поліції.

У змонтованому відео обрізали “Громадське.Волинь”.

“Я пов'язую це зі своєю професійною діяльністю. Тому що, по-перше, під час підготовки своєї публікації щодо діяльності певних осіб та людей, зокрема з партії “УКРОП” або тих, хто пов'язаний з цією партією, неодноразово про мене поширювалися образливі публікації”, - зазначила Аріна Крапка.

Відео у себе на сторінці поширила користувачка з іменем Дарина Немировець. На сторінці так званої Дарини Немировець зазначено “Journalist у Волиньмедіа” і “work from home” (працює з дому – англ.).
Редакторка сайту “Волиньмедіа” Катерина Шарпата повідомила у коментарі для ІМІ, що така особа, як Дарина Немировець, їй не відома і журналісткою в них не працює. Катерина Шарпата припускає, що це бот.

Водночас на сторінці так званої Дарини Немировець є опубліковані фото Ігоря Палиці і поширені новини громадського формування “Варта порядку”.

Нагадаємо, що 10 травня Аріна Крапка подала судовий позов до Волинського окружного адміністративного суду на благодійний фонд Ігоря Палиці “Тільки разом” через ненадання інформації на запит.

А до того як подати в суд на фонд Ігоря Палиці, журналістка просила у благодійного фонду надати інформацію про те, скільки коштів виділяє фонд Палиці на фінансування громадського формування “Варта порядку”. Однак у відповіді було відмовлено. 24 травня відбулося перше судове засідання у Волинському окружному адміністративному суді, однак відповідач з фонду Палиці на суд не з’явився.

“В мене є всі підстави вважати, що бот Дарина Немировець пов'язана з групою впливу Палиці. Враховуючи всі лайки відео з групи впливу голови Волинської облради Ігоря Палиці та поширення в групах, а також більше тисячі переглядів. Я вважаю, що це тиск на мене як на журналістку, аби я припинила займатися своєю професійною діяльністю.

Крім того, що у відео використані образливі слова, під час обрізування відео невідома мені особа робить акцент саме на гендері, знаючи, що я, як журналістка, писала та пишу публікації і на гендерну тематику на “Громадське радіо” та сайт “Повага”, - сказала Аріна Крапка.

Нагадаємо, нещодавно голова Волинської облради Ігор Палиця назвав журналістку Аріну Крапку “дєвочкою”. Журналістка його питала, чому він не провів жодної прес-конференції від початку роботи. Однак посадовець порадив звертатись в суд.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець, що подали в суд .це ж закон..
Відповісти
Овца і в Африці овца...
Відповісти
Останні новини
Луцьку журналістку хочуть дискредитувати фейковим відео
01 червень, 2017, 11:44