Дебати в Луцьку: свобода ненависті та свобода слова

Дебати в Луцьку: свобода ненависті та свобода слова
У Луцьку під час дебатів дискутували, чи свобода ненависті має бути частиною свободи слова.

Вчора, 10 червня, у приміщенні бібліотеки ім. Олени Пчілки відбулися публічні дебати на тему «Свобода слова як частина свободи ненависті»

Участь у дебатах взяли: Галина Паладко, телеведуча політичного ток-шоу «Протилежний погляд LIVE», депутатка, член постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту Юлія Дацюк, Дмитро Слабенко, інспектор Управління патрульної поліції м. Луцька та Ельвіра Яцута, громадська діячка, голова МО «СтендаЛь». Кожен із них грав у команді зі школярем (або школяркою).

Особливістю цих дебатів було те, що учасники відстоювали не свою власну позицію, а ту, яка їм випала у жеребкуванні. Як потім зазначив Дмитро Слабенко, «це допомагає поглянути на речі з іншого боку, особливо, якщо відстоюєш погляди, протилежні власним».

Визначали, хто був найбільш переконливим, глядачі та атестований суддя Федерації дебатів України Антон Євтушок. В обох суддів переможцем стала команда Ельвіри Яцути та школярки Дарії Косаковської, яким випало захищати тему дебатів і аргументувати, чому свобода ненависті таки повинна бути частиною свободи слова.

Ще до проведення дебатів організатори провели опитування, а яка ж позицію стосовно цього питання мають глядачі. Таке ж опитування було проведено після дебатів. Половина глядачів визнала, що навіть протилежна їхній точка зору має право на існування і аргументи, про які говорили у грі, – важливі.

Захід проходив у рамках проекту «Плюралізм думок», організованим Волинським осередком Федерації дебатів України.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дебати в Луцьку: свобода ненависті та свобода слова
11 червень, 2017, 19:31