Тарас Шляхтич: Зміни в Регламенті готують для зняття Вусенко після її поновлення

Тарас Шляхтич: Зміни в Регламенті готують для зняття Вусенко після її поновлення
Пропоновані зміни до Регламенту роботи Луцької міської ради, які можуть затвердити вже 7 вересня під час сесії – черговий «хід» більшості, яка готує майданчик, аби убезпечити себе від подальших судових розглядів.

Про це депутат Луцькради Тарас Шляхтич розповів у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost.

На його думку, не треба бути великим фахівцем, аби здогадатися, що є основною метою внесення змін до регламенту. Адже пропоновані нововведення особливо не вдосконалять роботи ради – вони просто готують її до певних подій.

«Маю на увазі події щодо поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря, адже у цих змінах чітко простежується певна лінія», - вважає Шляхтич. За його словами, зміни готують майданчик для її зняття з посади після поновлення на робочому місці.

«Дуже багато норм, які зараз планують внести - це норми, на підставі яких звільнення Вусенко згідно із рішенням судів було визнано незаконним», - зауважив депутат. Правки, зокрема, стосуються пунктів, які були підставами для скасування рішення ради щодо звільнення Вусенко із посади секретаря.

Очевидним, на думку Шляхтича, є і те, кому вигідний такий порядок подій - «проукропівській» більшості.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: Хтось «заднім числом» намагається виправдати власні промахи, ‒ Микола Федік про зміни до регламенту

«Деякі правки, відверто кажучи, не зрозуміло з якою метою вносяться, деякі ж – під певні події. Так, однією із ключових запропонованих змін є надання дозволу головуючому на сесії підписувати протокол пленарного засідання та рішення ради. Ще однією цікавою правкою є розширення списку умов, за яких депутати можуть обрати нового головуючого на сесії. У старій редакцій передбачалося, що обрати нового головуючого можна, коли мер чи секретар відсутні, їх посади вакантні, або вони не можуть виконувати свої повноваження. У новій редакції додають ще кілька умов, коли головуючим може стати обраний більшістю депутат – якщо міський голова та секретар відмовляються вести пленарне засідання, покидають сесійний зал під час ходу пленарного засідання у випадках, не передбачених регламентом. Підсумовуючи аналіз запропонованих змін - під час пленарного засідання буде про що подискутувати»,- завершив депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Тарас Шляхтич: Зміни в Регламенті готують для зняття Вусенко після її поновлення
07 вересень, 2017, 09:54