В Україні торгують інформацією із соцмереж

В Україні торгують інформацією із соцмереж
В Україні детективи за 5000 гривень обіцяють дізнатися все про віртуальних друзів.

Приватні детективи запропонували своїм клієнтам нову послугу: за 1-5 тисяч гривень вони обіцяють дізнатися всю інформацію про співрозмовників своїх клієнтів в соціальних мережах, пише Сегодня.

Харківський детектив Михайло каже: «Дізнатися подробиці про« друга» або співбесіднику - це не проблема. Якщо людина є в соцмережах, то про неї можна дізнатися все по максимуму - сімейний стан, не замішаний чи в якихось аферах, а якщо клієнту потрібно, то знайдемо сфотографуємо або приховано знімемо на відео. За додаткову плату можемо надати про людину інформацію, яка є про неї в міліцейських базах, також можемо дати роздруківку його телефонних дзвінків. Нещодавно був випадок, коли розсекретили одного діда-збоченця, який переховувався під виглядом зовсім іншої людини». За словами Михайла, для нього нескладно з'ясувати справжні ім'я та прізвище користувача, навіть якщо його профіль в мережі вигадані.

У МВС попереджають, що такі детективи насправді можуть виявитися шахраями. «Вони цілком можуть взяти гроші, а послуг не надати. А скаржитися постраждалі навряд чи будуть. До того ж, за законом, цивільні особи не мають права збирати і поширювати конфіденційну інформацію (за це загрожує до 2 років обмеження волі). А користувачам ми радимо викладати мінімум інформації про себе, щоб не дати можливості скористатися нею шахраям », - сказав спікер МВС Сергій Бурлаков.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото таких "детективів" відразу треба під біленькі рученьки!!!
Відповісти
Останні новини
В Україні торгують інформацією із соцмереж
14 грудень, 2012, 09:55