Степан Івахів лишився позафракційним депутатом*

Степан Івахів лишився позафракційним депутатом*
Народний депутат України Степан Івахів (на фото) дотримав слова, яке дав своїм виборцям: не приєднався до жодної депутатської фракції й лишився незалежним позафракційним депутатом

Перше засідання Верховної ради України VІІ скликання було багатим на події. Депутати встигли створити депутатські фракції, обрати лічильну комісію, побитися, заблокувати трибуну, порізати паркан біля ради, повідбирати картки «тушок» й на цьому закінчити свій перший день в парламенті.

Іншими словами, 2/3 роботи нової Ради не мали жодного стосунку до парламентаризму. Вони швидше походили на чвари конкурентів під час виборчого процесу.

Спершу стосунки з’ясовували «Батьківщина» та двоє її депутатів, що вирішили стати «тушками», потім «Свобода» з комуністами, далі - опозиція з регіоналами.

Тож протягом всього цього часу Рада не робила того, що мала б, згідно Конституції України – вона не ухвалювала Закони.

Втім, попри все, перший день все ж дав розуміння розстановки політичних сил у Раді. Так, Олександр Єфремов, головуючий на першому пленарному засіданні, оголосив про створення у Верховній Раді VII скликання п`яти депутатських фракцій:

Партії Регіонів – 210 народних депутатів.
ВО «Батьківщина» - 99 народних депутатів.
«УДАР» - 42 народні депутати.
«Свобода» - 37 народних депутатів.
Компартія - 33 народні депутати.

Позафракційними лишилися 24 народні депутати, серед яких народний депутат України від Волині Степан Івахів.

Нагадаємо, що Степан Івахів балотувався як безпартійний самовисуванець у 21 виборчому окрузі, куди входить місто Ковель, Ковельський, Старовижівський, Ратнівській та Шацькій райони.

Протягом виборчої кампанії Степан Івахів неодноразово наполягав на необхідності депутатам-мажоритарникам зберігати свій позапартійний статус задля того, щоб служити винятково інтересам виборців, а не партійним забаганкам. На думку Степана Івахіва депутат-мажоритарник має у Верховній Раді голосувати за закони, що приноситимуть користь людям, а не брати участь у постійних міжпартійних конфліктах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Івахів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Степан Івахів лишився позафракційним депутатом*
17 грудень, 2012, 10:09