Луцьких школярів навчають толерантності

Луцьких школярів навчають толерантності
У Луцьку стартувала «Школа толерантності». Цикл тренінгів для старшокласників започаткувала громадська організація «Переселенці Криму та Донбасу».

На цих заняттях учнів виховують на принципах терпіння й поваги до інших, дотримуючись при цьому своїх переконань і визнаючи таке ж право за іншими, - повідомляє ВРД НСТУ.

У молодіжному середовищі, на жаль, не рідкість нетерпимість, злоба чи навіть агресія. У різноманітті культур, релігій, думок та ідей школярам буває важко розпізнати моральні цінності. Аби допомогти їм, у Луцьку започаткували «Школу толерантності». Ідея належить Олені Черенковій, голові громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу».

«Школа» – це цикл тренінгів, аби виховувати в учнів здатність співчувати і довіряти іншим, дати розуміння, що таке гідність, терпіння і самопізнання.

«Ціль – донести, що таке толерантність, які риси притаманні толерантній людині. Заняття будуть проходити в інтерактивному режимі. Це будуть ігри, письмові завдання» , – каже Олена Черенова.

Перше заняття відбулось у Луцькій вечірній школі. Її директор Юрій Левченко каже: у житті школярам доводиться спілкуватись із представниками різних національностей, культур, конфесій і соціальних верств. Знаходити спільну мову нелегко.

«У першу чергу, люди між собою спілкуються правильно тоді, коли вони поважають один одного. Для цього і започатковані заняття, які допоможуть правильно обрати тон розмови, навчать правильно поводитися», – переконаний Юрій Левченко.

Під час тренінгу учні вчилися бути толерантними і бачити світ у всьому його розмаїтті. Результатом задоволені. Кажуть: тепер краще розуміють себе та інших.

Тренінги «Школи толерантності» відбуватимуться почергово у кожному навчальному закладі Луцька. Під час обговорень, дискусій та ігор учнів навчатимуть доброзичливому ставленню до інших культур, поглядів і традицій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьких школярів навчають толерантності
30 вересень, 2017, 03:07