Об’єднала війна: двом волинським Героям відкрили меморіальні дошки

Об’єднала війна: двом волинським Героям відкрили меморіальні дошки
У Любешівському районі відкрили меморіальні дошки двом бійцям.

Про це пише газета Нове життя.

Віднині на фасаді приміщення Любешівського технічного коледжу Луцького національного технічного університету, поряд із пам’ятною дошкою Герою України Гриневичу Едуарду, є ще дві – також випускникам цього закладу, Героям АТО Олександру Деркачу та Івану Хрупчику.

Вони були зовсім різними. Народилися в різні роки та в різних місцях: Олександр - восени 1989-го у с. Довжиця Маневицького району, Іван – взимку 1993-го в с. Судче Любешівського району. Сашко навчався у Любешівському технікумі із 2003 по 2006 рік за професію «Муляр-штукатур-маляр», Іванко – із 2008 по 2011-ий, здобуваючи спеціальність «Тракторист-машиніст, водій автотранспорних засобів».

Хлопців об’єднала війна.

Олександр Деркач був мобілізований у квітні 2014 року до 51-ї Володимир-Волинської окремої механізованоїх бригади, згодом був відряджений у зону бойових дій. А 29 серпня 2014 року біля с. Андріївка Донецької області загинув. Вдома не дочекалися його батьки, сестри, брати, молода дружина та зовсім маленький синочок.

Іван Хрупчик влітку 2016-го підписав контракт на військову службу. Був у складі 130-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ. 23 жовтня минулого року в районі смт Луганське Донецької області обірвалося його молоде життя.

Зі сльозами на очах рідні зняли біле полотнище із дошок, з яких на всіх дивилися ще зовсім молоді юнаки – Іван та Сашко. Благочинний Любешівської округи УПЦ КП о. Юрій Устимчук освятив дошки та помолився за упокій загиблих воїнів.

Хвилиною мовчання вшанували всі присутні пам’ять Деркача Олександра, Хрупчика Івана і всіх, хто віддав свої життя за Україну.

Щирі слова про наших захисників мовили ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук, голова Любешівської районної ради Петро Нагорний, заступник директора коледжу з навчально-виховної роботи Тамара Коренчук та голова студентсько-учнівської профспілки цього закладу Тетяна Герасимик-Чернова.

Студенти й учні коледжу, а також всі присутні, поклали квіти до пам’ятника загиблим в зоні АТО та до пам’ятних дошок на фасаді приміщення коледжу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Об’єднала війна: двом волинським Героям відкрили меморіальні дошки
12 жовтень, 2017, 15:59