Додати запис

Віктор Ярема: рейдер, замовник замахів і кандидат у народні депутати?



Нав'язлива реклама бізнесмена Яреми до такої міри дістала нововолинців, що вони буквально плюються, забачивши чергову бігморду чи розтяжку з вилами " ляшкозаярему".

І бандюки за Ярему — кажуть тепер у місті, де друг мера нахрапом лізе у політику.

Журналістське розслідування "Віктор Ярема: низка загадкових смертей на шляху у політику" відкриє очі тим, хто ще вірить у рекламні цяцянки...



Рейдерське захоплення чужого підприємства, побиття та замовні убивства. Саме з такими речами пов’язують ім’я Віктора Яреми у Нововолинську. Те, що ця людина нині балотується кандидатом в народні депутати, здивувало багатьох. Надто ж тих, хто всупереч бандитським планам вижив-таки після кривавої бійні у 2010 році.

Нововолинці пам’ятають, як кілька років тому, напередодні виборів міського голови, у місті постало нове кабельне телебачення — ТТІ. Фірму, співзасновником якої досі є Віктор Ярема, утворили на базі колишнього кабельного мовника – «Львівська жінка», брутально викрадаючи чуже майно і знищуючи конкурентів...

Низкою загадкових смертей і нерозкритих замахів устелена дорога Яреми в політику.

Розповідає Ігор Желізко, власник підприємства "Львівська жінка" - студії та мереж кабельного телебачення:

— Щодо Яреми. Це кримінальне правопорушення є великомасштабним злочином, оскільки організатори в Нововолинську, викрадаючи майно на очах потерпілих, громадськості, незаконно збагачувались корпоративними правами на 100-150 тисяч гривень щоденно. Яка великомасштабна крадіжка!


Журналісти пікетували Кабмін на знак солідарності з Ігорем Желізком

Привласнивши всю абонентську базу та виходячи в ефір через мережі "Львівської жінки", ТТІ дуже швидко витіснило конкурента. Тим більше, що Яремі у брутальному грабежі цілковито сприяла місцева влада. До складу співзасновників ТТІ увійшов і племінник мера...


Ірина Лузанчук, директор підприємства "Львівська жінка": — Приїжджав головний інженер виробничого управління комунального господарства, вивозилася техніка ВУКГ, вони скидали наші кабелі на землю.

Відкрито нападали люди, які працюють на Ярему, — не знаю, чи офіційно працевлаштовані, але точно працюють на Ярему, вони навіть того не приховували. Якщо людина у нас хотіла працевлаштуватись, то вони підходили й говорили: "Не смій того робити, якщо ти будеш працювати на "Львівську жінку", ти про це пошкодуєш..."

Нападали на наших монтерів...

Ігор Желізко:

— Ярема зареєстрував фірму без майна, без нічого, називалась "Нововолинське ТТІ". Мало йому було, то ще й у Ковелі "Ковельське ТТІ" зареєстрував. Переодягнув працівників, і вони пішли переукладати договори під мотивом: "Львівська жінка" змінила назву, вам чисто формально треба переукласти..."

Раз — і 180 доларів, два — ще 180… І на день вчиняв таких кримінальних порушень по 60-100 переукладених договорів...


Злим жартом долі виглядає те, що Ярема нині балотується в народні депутати від Радикальної партії. Адже саме за неї голосував нещадно пограбований нововолинськими конкурентами власник "Львівської жінки".

Ігор Желізко:

— Особисто я голосував за Радикальну партію на минулих виборах, але коли побачив там Ярему… Я сьогодні розмовляв із Юрієм Шухевичем, добре його знаю, ми разом починали Україну будувати. Він каже: "Я тільки по списку йду, не можу вплинути".

І коли я побачив того ж Ярему і ту ж команду економічних шахраїв… особу, яка викрадає чуже майно, особу, яка обманює людей, особу, під яку судді роблять неправосудні рішення… Про яку Радикальну партію може бути мова?!

Проте на злочинні факти біографії своїх кандидатів у партії Ляшка уваги чомусь не звертають.

Ігор Желізко:

— Ті злочини, які скоїв Ярема, є особливо тяжкими злочинами, й закон передбачає покарання до 12 років із конфіскацією майна.

Аби не сісти за грати, конкуренти вдаються до більш дієвих засобів.

У під’їзді двоє рецидивістів наносять 15 ножових поранень власнику «Львівської жінки». Замовники вбивства не очікували, що Ігор Желізко виживе і розкаже правду про ту ніч.

Ірина Лузанчук про замах на Желізка:

— Я свідок того, що Ігор влітає у квартиру закривавлений і дає мені команду: "Терміново телефонуй у міліцію і "швидку", мене порізали..."



Того дня, коли власника "Львівської жінки" вбивали у під'їзді будинку по вулиці Гагаріна, мер отримував у Луцьку нагороду за порядок у місті...

— Вони з крадених активів купили дві машини, — зазначає Ігор Желізко. — Одна була, упевнений, Сапожникова, друга — Яреми, а більше в Нововолинську "Шкод суперб" не було. "Шкода суперб" стояла за 10 метрів, коли на мене напали...


У міліції конфлікт звели до побутового рівня.

Низка кривавих злочинів, зв’язку між якими чомусь і досі не бачать правоохоронці, звела тоді в могилу кількох людей, які мали стосунок до «Львівської жінки».

Ігор Желізко:

— Христину, мою дружину, побили на тому ж самому місці 4 березня. Мене на тому самому місці порізали. Директор, яку я призначив рятувати активи від викрадання, переховувалась. Жінку, яка її переховувала, в Луцьку викинули з 7-го поверху, забита.



Львів'янка Христина була красунею й розумницею. Згасла після звірячого побиття.
Міліція її кривдників навіть не шукала...

— Мої працівники побиті. Мій головний інженер, який приїхав сюди рятувати мережі й лишився налагоджувати базу, побитий, ще й по сьогодні лікується по лікарнях.

То це Ярема — кандидат у депутати? Може, хтось інший потрібен? —
обурюється Ігор Желізко

Судовий розгляд справ, що стосується Нововолинського ТТІ та "Львівської жінки", триває досі.

Чи має сьогодні Ярема моральне право із такою заплямованою репутацією йти до людей, та ще й обіцяти зміни на рівні держави? Кого може люструвати той, хто сам заляпався по саме нікуди?

Хіба що Ярема розглядає депутатство як спосіб отримати абсолютну недоторканність і уникнути в’язниці. Адже цей ділок має чималі гроші. Проте вони не повернуть сплюндрованих життів. І за них не купиш прихильності виборців.



Усі приміщення "Львівської жінки" за сприяння Сапожнікова дістались депутату міськради Климовичу. Кажуть — за послуги під час виборів міського голови...

А знаєте, що зараз в одному з приміщень "Львівської жінки", віджатих друзями мера?

Виборчий штаб Яреми! З портретами рейдера на всю стіну...
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Під час агітації він сказав про Ляшка наступне "Може він і бреше, краде... мене це не стосується, я просто іду з його партією"... Ось такий він бандюга, його не люструвати а відразу за грати!!!
Відповісти
він був на мендауні! Тепер білий і пухнастий...
Відповісти
Якщо дивитися правді в очі,без емоцій-у Яреми досить високий рейтінг у Нововолинську. Ну, а те що Камишникова зоологічно ненавидить Ярему-це також загальновідомо.
Відповісти