Додати запис

Звернення небайдужого Лучанина до співмістян та влади міста

Літо. В розпалі сезон пікніків. Чимало лучан із сім’ями та друзями полюбляють вийти на природу - відпочити, розважитись, поспілкуватись.

Нічого поганого в цьому немає, хороша європейська традиція в європейському, як позиціонуємо ми себе, місті. Якби не одне але, або ж навіть декілька але...

Хто періодично відпочиває у вихідні та святкові дні в парку 900-річчя Луцька спостерігає одну й ту ж картину. Так звані мешканці європейського міста паркують свій автотранспорт прямо в парковій зоні. Легковики, буси, причому розмір останніх для них значення не має – від маленьких фольксвагенів до спринтерів. Бо ж майбутньому «європейцю» не гоже в руках до місця пікніку нести свої торби, а відпочивати і смажити шашлик зручніше біля автівки, та й з музикою веселіше…Ну і «песики» наших «європейців» в решті решт теж мусять розслабитись, які там намордники та повідки? Вони звикли вільно вештатись в громадських місцях. Люди, вам не соромно?! Може почнемо з себе наводити лад в країні? Додаю фотографії, може хтось себе впізнає, дивись і совість проснеться.

Ну це одна сторона медалі, так би мовити немає совісті – не позичиш.

Далі про те, як долучається міська влада до організації відпочинку мешканців міста, платників податків, праценаймачів. Я нічого в цьому переліку не упустив? Так от, відповідно до інформації, яку люб’язно надали в департаменті житлово-комунального господарства на моє звернення, залишене на веб-сайті «Відкрите місто», про що згодом - за міські бюджетні кошти було встановлено десять лавочок та шість урн. Згідно зазначеної відповіді прибирання відбувається щоденно, а вивезення сміття, увага, щоп’ятниці. Тепер малюю наступну картину «культурного відпочинку» містян. Від п’ятниці до п’ятниці сім днів, включно з вихідними, які припадають якраз на наступний день після вивезення сміття. Отже, неділя 7 червня, переповнені смітники, навколо яких в радіусі кількох метрів розосереджене накопичене за вікенд сміття відпочивальників, хочу зауважити – свідомих громадян, які за собою чемно прибрали. Можна лиш здогадуватись в радіусі скількох десятків метрів буде це сміття до п’ятниці, навіть якщо воно згодом буде прибране та залишене в тому ж парку. Щоб мене не звинувачували у якійсь вигадці, фото додаю.

Шановні працівники департаменту ЖКГ! Ті декілька стаціонарних урн, які встановлені на початку парку не спроможні вмістити весь об’єм сміття, який накопичується протягом вихідних днів. Відсутність туалету в парку теж не сприяє культурному відпочинку Лучан!

Повертаюсь до свого звернення, залишеного ще у квітні поточного року на веб-сайті «Відкрите місто». Переписка з різними муніципальними структурами тривала місяць. В результаті приходить повідомлення, якщо коротко, то десь такого змісту: «Ми ці проблеми і раніше бачили, робили все що могли але до бажаного результату це не призвело» - крапка…

Судячи з того, як протягом місяця різними відділами, управліннями, департаментами міськвиконкому «футболилось» це звернення, я зрозумів, що крім сайту з гучною назвою «Відкрите місто» в нас в управлінні містом нічого не змінилось. Головне завдання виконавців переадресувати проблему та позбутись «головної болі».

Насамкінець прошу відповідальних за дане питання працівників виконкому: знайдіть можливість, просто забажайте вирішити дані питання для Лучан! Не шукайте причин, щоб цього не робити! На всяк випадок підказую:

Для вирішення проблеми з автотранспортом потрібно всього лиш
забетонувати 2 стовпчика на в"їзді в парк в районі пересічення вулиць Космонавтів та Богомольця! І все! Іншого доїзду до паркової зони там немає!

Департамент житлово-комунального господарства! Проблема з
смітниками вирішується просто і без суттєвих фінансових затрат:
встановлення тимчасових смітників (капроновий мішок на дерев’яній
тринозі). Не потрібна там велика кількість стаціонарних урн! Запозичте досвід у своїх колег в Шацьку та с. Світязь.

І останнє, облаштуйте хоч якийсь туалет для того щоб люди відчували себе людьми.

Дякую, що прочитали. Вибачте за можливо надмірну емоційність.

З повагою, небайдужий Лучанин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де фото?
Відповісти