Як роблять тату: візит у луцький салон. ФОТОРЕПОРТАЖ

Як роблять тату: візит у луцький салон. ФОТОРЕПОРТАЖ
Малюнки на тілі – річ більш ніж звична. Хтось, роблячи собі татуювання, самостверджується. Інші хочуть показати індивідуальність свого внутрішнього світу, ба навіть закарбувати на тілі важливі моменти, події і періоди свого життя. Немало людей вирішують просто: хочу виглядати ще більш стильно. І йдуть до тату-майстра

Але певний «наліт» таємничості і несприйняття у цього виду мистецтва все ж лишився. Частково, можливо, через його «тюремний» імідж ( «Кольщик, наколи мне купола» - мега шлягер «блатної» культури). Частково – через невмілих майстрів-«аматорів», від яких на зорі популярності тату-мистецтва «в масах» гуляли історії про нехороші і навіть небезпечні наслідки таких «розписів» на тілі.

Як же робять татуювання? ВолиньPost пішов дивитися на це до луцького майстра художнього татуювання Андрія Луковнікова.

НАЙЧАСТІШЕ ТАТУЮВАННЯ ПРОСЯТЬ ЗРОБИТИ НА…


Татуювання роблять у кілька етапів. Звісно, перший – вибір ескізу малюнка, який клієнт хоче зобразити на свому тілі.

«Часто майстри татуювання беруть ескізи малюнка з інтернету. Трохи щось підмальовують і видають це за своє. Але набагато краще, коли клієнт розкаже майстру свою ідею. А той, вислухавши людину, розробить для неї індивідуальний, ексклюзивний ескіз», - каже Луковніков.

Окрім того, що саме хоче бачити на своєму тілі клієнт, він має визначитись з розміром малюнка та в якому місці він буде розміщений.

«Ескізи, здебільшого, малюю у «фотошопі». Інколи олівцем чи аквареллю. Але у «фотошопі» набагато зручніше. Можна легко виправити деталі, на відміну від звичайного малюнка на папері», - каже Андрій Луковніков.

Найбільше клієнти просять набити малюнок на передпліччі. Причина очевидна – це одна з найпомітніших частин тіла.

Люди різні: хтось хоче тату зі змістом, інші ж просять просто красивий малюнок, який особливо сподобався. Над змістом частіше задумуються доросліші люди. Вони ж переважно роблять чорно-білі тату.

ХОЧЕТЕ ТАТУ – ДОБРЕ ВИСПІТЬСЯ

Актуальний модний «тренд» мистецтва татуювання – кольорові малюнки. Зараз для цього більше можливостей: вибору якісної фарби, кольорів.

Майстер мусить відповідально ставитися до підбору матеріалів. Луковніков демонструє одну з фарб: «Це у офіційного виробника куплена. У неї кольори не такі яскраві та їдучі. Бо, якщо фарба дуже яскрава, то це означає, що вона китайська і не якісна».

Плюс, ознака кваліфікованого майстра тату – стерильні інструменти. Частина з них має бути продезінфікована, а, наприклад, голки – одноразовими.

Процес насесення тату – і це очевидно – справа болюча. Больовий поріг під час набивання тату у кожної людини різний. Майстер, запевняє що він не залежить від «товщини шкіри» чи маси тіла.

Порада від майстра: перед візитом у тату-салон добре виспатись, напередодні не вживати спиртних напоїв, наїстися, помитися. Після цього ще раз добре подумати: чи твердо вирішив робити татуювання і чи справді хорошого майстра вибрав – і тоді йти. Обов’язково – з позитивним настроєм.

ПРОЦЕС ПІШОВ


В середньому процес набивання тату (середніх розмірів) триває п'ять-шість годин. На фото нижче інструменти, засоби та етапи татуювання.

Тату-машинка
Тату-машинка
Робоче місце майстра. Крісло, інструменти  для безпеки - в поліетилені. Мають такий захист і машинка, і всі шнури
Робоче місце майстра. Крісло, інструменти для безпеки - в поліетилені. Мають такий захист і машинка, і всі шнури
Необхідні матеріали для татуювання: фарба, тату-машинки, ватні диски, спеціальні розчини та інше
Необхідні матеріали для татуювання: фарба, тату-машинки, ватні диски, спеціальні розчини та інше
Майстер обмальовує контури ескізу малюнка на спеціальному копіювальному папері
Майстер обмальовує контури ескізу малюнка на спеціальному копіювальному папері
Ескіз тату
Ескіз тату
Ескіз прикладають на плече - «приміряють» місце розташування
Ескіз прикладають на плече - «приміряють» місце розташування
Тіло змащують речовиною для перебивання ескізу
Тіло змащують речовиною для перебивання ескізу
 Наносять ескіз і розправляють його на передпліччі
Наносять ескіз і розправляють його на передпліччі
Знімають ескіз. Після цього можна починати робити татуювання
Знімають ескіз. Після цього можна починати робити татуювання
Майстер наводить контур тату вже на тілі
Майстер наводить контур тату вже на тілі
Ще приблизно трьох годин відбувався етап ретуші тату
Ще приблизно трьох годин відбувався етап ретуші тату
Ура - фінал!
Ура - фінал!


В середньому татуювання гоїться сім днів. Щодня його необхідно змащувати спеціальною маззю, яка зніме почервоніння, набряки і сприятиме швидкому загоєнню. Також протягом цього часу не рекомендують вживати алкоголь.

Якщо дотримуватись всіх норм - вже за тиждень після візиту до тату-майстра малюнок повністю загоїться і набуде нормального вигляду. Тож «обновку» можна сміливо демонструвати. Звісно, якщо «рівень публічності» частини тіла дозволяє ;-)

Текст і фото Оксани ЦИМБАЛЮК (для ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 38
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і шо геть не боляче?
Відповісти
в кожного є свої больові пороги )
інколи геть не боляче, а інколи і сльози можуть бігти)
Відповісти
Яскравий репортаж, дякую!!! "Пацієнту" явно процес до вподоби :-D
Хоча я на разі б собі тату не зробила, та не є противником татуювання. На мою думку це добре, що у Луцьку є такий салон тату (правда не знаю чи він єдиний), де працює людина,яка на тому розуміється і дотримується гігієнічних норм!!!! Це ж як не як свого роду мистецтво, яке бере свій початок ще з давніх давен.
Відповісти
Робив тату в Тимура. Вже є 2. Хочу ще. Хто спробув - тому неодмінно хотітиметься ще!
Відповісти
Це що - пропагування тату?
І ще одне - зверніться до статистики захворювань через тату, а також запитайте майстрів - як вивести тату(фоторепортаж обовязково! ЖЕСТЬ!)

Ну і до слідчих варто підійти: в них повинна бути картотека тату. Тобто що кожне з них означає і хто їх зазвичай носить.

Відповісти
Ірино, яке століття за вікном? Яка картотека тату? Ви смієтесь?
"Що означає твоє тату?"
"Воно означає, що я дуже хотів цей малюнок. І нічого більше!"
Відповісти
тут дивіться
http://youtu.be/QMxQ-0meO5k
Відповісти
а мене приколов цей пацієнт. В майці і в шапці...... ппц :))))))
Відповісти
Це журналістський матеріал чи реклама салону?
Відповісти
1/салон не потрібно рекламувати, він відомий на всю україну, і навіть за кордоном.
2/ що до статистики захворювань через тату- не робіть їх за пиво, чи в друга на квартирі, і все буде ок.
3/ запам*ятайте,тату не виводиться, це на все життя.
p.s. Ірино, поділіться з нами значеннями тату, бачу ви з картотекою слідчих добре знайомі:D
Відповісти
Можете розповідати ці казочки своїм батькам, як не соромно хвалитися роботою яка намальована гуашью. Справжнє тату робиться знизу вверх, а не зверху в низ, і спочатку робиться один колір повністю, потім другий повністю а не частинками (сходіть на курси, може чогось навчитесь). Після справжнього татуювання шкіра буде припухла та почервоніла, чого немає після вашої роботи. Це свідчить тільки про те, що ви обманюєте людей, ганьба вам та сором.
Відповісти
дякую, що насмішили до сліз ))
1 - тут ніхто нікого не обманює, бо це ЗМІ,а не якийсь базар, де можуть впарювати китайській одяг як брендовий) журналісти не подають інформацію, яка є недостовірною!
2 - а хто сказав, що потрібно набивати саме знизу вверх?)як ви такий спец скажіть своє ім"я, не треба робити з себе такого розумного і приховуватись. І скажіть на які ж це ви ходили курси? бо видно погано вас вчили) А ще всім відомо, що почервоніння залежить від типу шкіри і місця нанесення і звісно від виконання роботи !
3 - це вам ганьба та сором роботи такий гучний наклеп, що людей обманюють !
ВИСНОВОК з всього прочитаного, заздрість то погана штука і перш ніж щось ляпати треба подумати !
Відповісти
не варто шось доказувати тому, в кого не все добре з мозком, ну або за відсотності останнього.
Відповісти
Відповідаю на ваше питання, якщо майстер робить справжнє тату, то він спочатку проходить повністю все тату лише чорною фарбою, потім все проходить лише червоною, лише жовтою і т.д. А тут ми бачимо - зробив трохи чорною та жовтою, потім знову взявся за чорну, потім дав трохи жовтого і знову продовжив чорною. Так не робиться, усі кольори, крім чорного є другорядними і робляться в останню чергу, щоб фарби не змішувались. А він робив цей малюнок зверху в низ лише тому, що якби він почав робити знизу то його гуаш від натиску руки почала б розмазуватись, і на фото всі б це помітили. А звати мене Олена,я Аннета почала робити тату, ще коли ви під стіл пішки ходили, і знаю всіх справжніх тату майстрів України, так як входжу в Асоціацію тату та пірсингу України. Вчилась я в "Тату салоні Юрія Макарова"(1999 р.), Лондонському Тату-арт колледжі(2001 р.), за спеціальністю: тату та пірсинг. На даний момент маю свій тату салон в Гданську і відрізнити справжнє татуювання від підробки можу, лише глянувши на фото, так як не раз була членом журі на різноманітних тату фестивалях. А ви лише робите рекламу новому, нікому не відомому майстру-художнику( тату майстром його не назвеш, так як жодних справжніх своїх робіт він не надав ). На даний момент в Луцьку працює лише один визнаний та високо професійний тату салон - "Тату салон Юрія Макарова",а всі решта тату майстри працюють в домашніх умовах і в основному являються учнями Юрія Макарова(Тімур,Анжела,Марта). І ще дещо, після нанесення татуювання на шкіру, незалежно від типу шкіри та місця нанесення почервоніння та припухлість буде завжди та в любому випадку(в когось сильніше, а в когось слабше, але буде 100 відсотків).
Відповісти
У М Н И Ц А !
Разложила по полочкам!
Так их!
Відповісти
що за салон, адреса? хочу навести старі тату
Відповісти
Скажіть будь ласка адресу салону))))
Відповісти
Якщо бажаєте зробити татуювання йдіть у справжній салон, який має тривалий стаж, про який знає багато людей, який може показати свої роботи (справжні), а не вихваляється супер популярністю та відомістю про яку ніхто не знає(якби салон був справді відомим вам не довелося б питати його адресу).
Відповісти
не смішіть людей, я бачила на власні очі вже заживший цей малюнок і він справжній!! просто не заздріть!!!)))))
більша половина моїх друзів і знайомих робили в нього татуювання і я робила в нього тату. воно дійсно виглядає як намальоване, бо це його стиль і він Майстер тату!
і мені майстер Андрій Луковніков не малював гуашью, а дійсно набивав 2 дні по 5 годин, і в мене не напухала шкіра під час сеансу і заживало як і у всіх його пацієнтів дуже швидко!
Вестница,НЕ ПЛУТАЙТЕ дядів з тату машинками в салонах які лише вміють набивати одні ієрогліфи, написи і брови з СПРАВЖНІМ МАЙСТРОМ ЯКИЙ САМ МАЛЮЄ ЕСКІЗИ ЩЕ Й ТАКІ!
люди які захоплюються і цікавляться крутими і якісними тату знають про цю студію! До нього дійсно приїжають з різних міст України і навівть з за кордону!
тому перш ніж робити наклеп на людину і студію впевнились би на власні очі !
Відповісти
Якщо вам майстер набивав тату 2 дні по 5 годин, то у вас має бути татуювання на пів спини, тому що за 10 годин робиться саме такий об'єм роботи, а я дуже сумніваюсь що ви, зробили б таке тату, адже в Луцьку навіть в чоловіків немає такого великого татуювання, не говорячи вже про жінок. Заживати татуювання не може дуже швидко, є стандарт 10-14 днів,і якими б ви засобами не користувались швидше не заживе (за виключенням надписів та ієрогліфів), хто справді робив зі мною погодиться, тому вашим словам вірити не можна. Справжній тату майстер повинен робити тільки тату або тільки татуаж, 2 в 1 виходить не якісно, про яких дядь ви говорите не знаю, в Юрія Макарова один майстер робить тату, а інший татуаж. Ви гадаєте, що надписи робити легко? Тімур, для прикладу їх не робить, тому що він майстер художнього татуювання, а робити тонкі , рівні букви в нього не виходить,(завжди не рівно), він просто за це не береться і направляє клієнтів до Юри. Щоб писати гарним та рівним шрифтом на шкірі, потрібно бути великим спеціалістом і якщо ваш майстер цього не вміє, це великий мінус. Юра може зробити любе тату, чи це буде надпис, чи художній малюнок, чи кельтський узор, чи фотопортрет, адже працює вже 15 років. Я б хотіла впевнитись на власні очі, але ваш псевдо салон ніхто не знає в Луцьку і як його знайти я не маю поняття, в довідниках та телефонній довідці крім салону Макарова не зареєстровано більш ніякого. Якщо корінні Лучани про нього не знають, то як можуть приїздити інші люди з "різних міст України та з за кордону"? Щось ви заплутались у своїх твердженнях, або знову фантазуєте. Перед тим, як хочете надіслати коментар, впевнітся що воно не містить орфографічних помилок, а то я вже починаю сумніватись в вашій журналістській спеціальності (навіть мій син пише та розмовляє тактовніше та культурніше). А я зрозуміла, ви ніякий не журналіст, ви напевно подруга Андрія, яка робить йому гучну славу, вихваляючись його "супер майстерністю".
Відповісти
Передивився я про ваший"Тату салон Юрія Макарова" і щось такого враження,про яке ви розказуєте,що там так майстерно все роблять,стільки років вже як існує цей салон,я не побачив жодного цікавого татуювання,навідмінно від таких,як я можу спостерігати в Андрія,в нього дійсно,якійсь,цікаві,та незвичайні татуювання,а не просто будь які ієрогліфи чи найбанальніші малюнки
Відповісти
ви про псевдо-салон на Рівненській? ахах
Відповісти
Чимало татуювань молодь робить не задумуючись який сенс несе малюнок, а керуються принципом типу це :"модно і стильно". А потім розуміють, що з такими наколочками краще не потрапляти на очі жуліків.
Тому, якщо ви не маєте "ходок на зону" чи служби у війську, то не варто брати дурний приклад з "гламурних" вітчизняних футболістів))
Відповісти
ну тут нік говорить сам за себе. "прівєт" в 90-ті))
Відповісти
На мозгах тату зробіть..Щоб розуму побільшало
Відповісти
в кожної людини є свої вподобання, тому не вам казати, що і кому робити!
Відповісти
Кожен живе по - різному у кожного своє бачення на життя і його принципи тому вибір робити чи не робити тату - це особисте,можна сказати інтимне!!!
Відповісти
В основном татуироввки делают люди не стандартные которые на вопрос "зачем ты набил татуху?" могут доходчиво объяснить а могут этого и не делать так как каждый человек индивидуальность и осуждать человека за то что он хочет быть самим собой глупо. Мое мнение по поводу татуировок за последние время менялось, но все же в будущем я хочу себе тату
Відповісти
http://p-p.com.ua/articles/28343/
Відповісти
Жодний тату майстер не вихваляється, та тим більше не називає себе "найкращий майстер". Це повинні робити його клієнти, якщо такі звичайно ж є.
Відповісти
Скільки коштує зробити тату?
Відповісти
Чи можна робити тату тілесного кольору? Ну, щоб його було видно тільки на літо, коли засмагне шкіра. Типу сонячне тату!
Відповісти
Напишіть будь ласка адресу норм. тату салону
Відповісти
Волі44/4,це біля гранд волині
Відповісти
Волі44/4,це біля гранд волині..Це "студія татуажу Юліанни Дружиніної"
Там круто роблять 2 майстри Олександра та Євгеній!!
А в Яворі ( в Макарова) я був! Туфта,нічього не вразило.Щей накуряно в кабінеті просто брєд.Роботи всі старі ..нічього нового.І робить він не супер.Так що не виписуйте тут нісенітнець за такого " крутого" майстра зайдіть на Рівенську та переконайтесь! АААаа..і те що він всіх вчив- це все брехня!
Відповісти
Яка ціна за см кв
Відповісти
В 16 мажна зробити тату чи обов язково бути повнолітнім?
Відповісти
Скажіть будь ласка можна закрасити татуєровку під колір шкіри щоб її не було видно
Відповісти
Останні статті
Як роблять тату: візит у луцький салон. ФОТОРЕПОРТАЖ
01 березень, 2013, 08:55