«Запрошу підписників на вечірку до Криму святкувати перемогу України», - луцька блогерка Анна Данильчук

«Запрошу підписників на вечірку до Криму святкувати перемогу України», - луцька блогерка Анна Данильчук
Луцька блогерка Анна Данильчук з початком повномасштабного вторгнення почала вести англомовний ютуб-канал Annа From Ukraine, який вже нині має майже 94 тисячі підписників.

Очима українки Анна розповідає світу, що таке війна, як її переживають українці та описує воєнні злочини росії.

«Із початком повномасштабного вторгнення світ дав зрозуміти, що ми не самі, але разом з тим мені і рік тому, і зараз доводиться пояснювати, що таке Україна і хто такі українці. 30 років відновленої незалежності ми не надто працювали над впізнаваністю України в світі», - розповідає Анна.

Тож лучанка почала вести влог, аби показати, якою є Україна, українці і скільки благородних та героїчних історій відбувається навколо.


«Пам’ятаєте, в новинах були повідомлення, що збили дрон банкою помідорів, чи про те, як бабці, не боячись російських загарбників, просили покласти насіння в кишені, щоб потім, як вони загинуть, прорости соняшниками. Такі новини дуже підіймали бойовий дух українців, але вони геть не потрапляли на шпальти іноземних видань. Мені дуже хотілося показати, чому українці саме такі. Бо з початком повномасштабного вторгнення Україна стала для багатьох географічним, культурним відкриттям», - переконана вона.

Нині популярна інфлюенсерка каже, що ніколи не хотіла займатися блогерством, адже помилково вважала, що це виключно розважальний, легкий контент. Вона ж завжди хотіла займатися серйозною справою. Але, як і у життя багатьох, війна внесла свої корективи.

«КОЛИ ПОЧАЛАСЬ ВІЙНА, НАРЕШТІ МАСКИ СПАЛИ…»
«З одного боку до кінця не вірилося, що це відбувається з нами, бо це абсолютно нелогічне та ірраціональне вторгнення, яке ніхто у світі не уявляв собі можливим, попри результати розвідки.
Але було відчуття насправді, що маски спали. Оця інформаційна війна, яка велася десятиліттями, а деякі країни намагалися виправдовувати росію, нарешті показала хто є хто», - ділиться спогадами про початок повномасштабного вторгнення росії Анна Данильчук.



Інфлюенсерка каже, що приємним відкриттям для неї була шалена підтримка світу, якої українці реально потребували і світ дав зрозуміти, що ми не самі.

«АМЕРИКАНЦІ КАТЕГОРИЧНО НЕ ВІРЯТЬ РОСІЯНАМ, ЄВРОПЕЙЦІ ЩЕ ШУКАЮТЬ «ХАРОШИХ РУСКІХ»

Переважний сегмент аудиторії ютуб-каналу Annа From Ukraine – це мешканці США, а також Великої Британії, Німеччини, Австралії Канади.

«Дуже підтримують нас північні європейські країни – Норвегія, Данія, Швеція... Через спілкування з глядачами, через їхні коментарі я бачу, на скільки по-різному вони сприймають цю війну», - розповіла Анна.

З її слів, американці, які в більшості виховані на періоді Холодної війни, - дуже радикальні і знають, що росії довіряти не можна. У той же час європейські нації – толерантні та шукають «хороших росіян»…

«Я закликаю усіх, хто має бажання та хист розповідати про Україну, пам’ятати що світ мало знає про нас. росія вкладає мільярди доларів у свою інформаційну політику, через що в країнах Європи є вагання, а чи справді росія така погана, є багато блогерів, які створюють імідж «хароших рускіх», які намагаються відволікати увагу світу від воєнних злочинів», - впевнена блогерка.

АУДИТОРІЯ РАДІЄ УКРАЇНСЬКИМ ПЕРЕМОГАМ ТА ВИБУХАМ В РОСІЇ
Влоги Анни набирають багатотисячні перегляди, якщо мова йде про вибухи у російських містах чи потоплення ворожого корабля.

«Аудиторія радіє українським перемогам. Це подвійна перемога для мене, бо тоді і переглядів багато, і російський корабель пішов на дно… У коментарях глядачі, підписники розповідають свої історії, як вони підтримують українців у своїх країнах, як шукають у своїх родових історіях українців – зараз це просто бум. Норвежці і шведи дуже люблять посилатися на Ярослава Мудрого та його доньок, які були їхніми королевами. Буває, що діляться ініціативами – гуманітарними, політичними. Дехто із моїх підписників навіть приїжджав до України волонтерити. Це приємно, бо люди переходять від слів до дій», - розповіла Annа from Ukraine.

Окрім відео-блогів, вона раз на тиждень записує просвітницький контент, у якому руйнує радянські міфи або розповідає про російські воєнні злочини, або ж відкриває світу Україну у сюжетах Discover Ukraine.


На разі найбільше переглядів на ютуб-каналі Анни набрало відео, де вона розвінчує комуністичний міф про загниваючий Захід – його побачили 238 тисяч користувачів.

«Чи думала ти над тим, яким буде відео про перемогу України у цій війні?», - запитуємо в блогерки.

«Я хочу не відео, я хочу, аби на перемогу мої підписники приїхали в Україну і ми б разом відсвяткували вечіркою в українському Криму», - відповіла інфлюенсерка з Луцька.


Автор: Ірина КОСТЮК
Фото: Дмитро ЗАГРЕБЕЛЬНИЙ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
«Запрошу підписників на вечірку до Криму святкувати перемогу України», - луцька блогерка Анна Данильчук
27 жовтень, 2023, 10:25