На Волині у чоловіка хитрістю відібрали дачу

На Волині у чоловіка хитрістю відібрали дачу
Микола Ващук працює головою правління садівничого товариства «Озерце», що поблизу одноіменного села Ківерцівського району, лише півроку. А вже встиг «насолити» своїми рішеннями багатьом членам, які хазяйнують тут вже не один рік.

Скаржаться садоводи на нового голову із різних питань: мовляв і земельні ділянки в одних забирає, іншим виділяє, щоправда, тільки своїм родичам та тим, кому потрібно, та й тарифи на електроенергію виставив «зі стелі».

«У нас зі світлом проблеми. Голова кооперативу такі ціни виставив, що ні в які рамки не влізе. Гривня 60! Ми раніше по 80 копійок платили. Чим аргументує? Тим, що загальні витрати великі. Зібрали збори, постановили, що це забагато. Він прийшов, сказав, що збори нелегітимні і будете далі платити, скільки я скажу. І вся розмова. З ким не говорив, у кого є дачі, ніде немає таких тарифів», – розповідає член кооперативу Сергій Франчук.

Чаша терпіння переповнилася у Олега Лещишина, у якого, за його словами, хитрістю відібрали ділянку.

«Я вирішив переписати свою ділянку на сестру Наталю. Поїхав до голови, він каже: спочатку ви повинні написати заяву, що відмовляєтеся від ділянки, щоб вас виключили із членів товариства. Потім ваша сестра напише заяву на цю ділянку. Так і зробив. Я потім хотів забрати заяву. А – ні, вона вже зареєстрована, їй дали хід. Тобто, коли моя сестра приїхала писати заяву на цю землю, вона вже виявилася зайнятою. Я пишу ще одну заяву, що «прошу мене не виключати з членів товариства, я і далі буду платити членські внески». Він відмовляється приймати цю заву, не реєструє її. Потім збирає загальні збори у лісі. Там було людей максимум 50. Де вони голосують за виключення мене з членів товариства», – розповів Олег.


Відтак, окрім рішення зборів правління, з’являється ще один протокол, тепер – рішення загальних зборів «Про виключення Олега Лещишина». Окрім цього, у цього рішення є ще один цікавий пункт, де вказано, що ця земельна ділянка вже передана у користування сину голови.

Члени правління розповідають, що на загальних зборах ніхто не виносив питання про виключення Лещишина на голосування. Просто довели інформацію, що є така заява.

Справа дійшла до Луцького міськрайонного суду, який своїм рішенням скасував обидва рішення: і правління і загальних зборів (де не було кворуму, адже, згідно із статутом товариства, для кворуму необхідно 229 осіб (50%+1).

Наступна інстанція, Апеляційний суд, у своєму рішенні скасував рішення попередньої судової інстанції, але все-рівно не на користь голови Ващука.

«У заключній частині рішення написано: «якщо рішення правління не затверджене рішенням загальних зборів, що передбачене статутом товариства, то воно є неправомочним. А загальні збори проводилися вже після того, як Лещишин відкликав заяву. Тобто ділянка залишається у власності Олега. Проте у голови своє трактування постанови, тому він вивішує оголошення, де йдеться, що суд зобов’язав Лещишина погасити усі судові витрати та сплатити членські внески. Також, що правомочною є заява на вихід із кооперативу, а не постанова Апеляційного суду. Тобто, вводить в оману інших членів кооперативу», – розповів правозахисник, заступник голови обласної громадської організації «Комітет Народного Контролю» (не плутайте із одноіменною партією, - авт.) Леонтій Рудчик.

Після рішення Апеляційного суду Олег Лещишин неодноразово звертався до голови Ващука, аби той повернув йому документ – посвідчення садовода та надав довідку, що ділянка є у користуванні. Проте, постійно отримував відмовки та обіцянки: «завтра».

Увесь скандал виник через те, що ця земельна ділянка не приватизована, як більшість (понад 90%) в товаристві. Ця земля є «у користуванні». Щоб приватизувати її в сільській раді, необхідна довідка саме голови правління товариства.

Загалом в садівничому товаристві «Озерце» зараз 458 членів. Вартість однієї ділянки тут – 6-8 тисяч доларів.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На "Маяку" те саме
Відповісти
НА ПРОМЕНЫ ТЕ САМЕ...
Відповісти
ПРОМЕНІ
Відповісти
брехняяяяяяяяяяяяяя аж стидно читати.Накінець зявився нормальний голова то хочуть зісти.Він заставляе всіх платити як належить, а то понахапали по10 ділянок і ні копійки ніде не платять не члени кооперативу а збір ідіотів
Відповісти
а вы тоже входите в состав "этих" идиотов или вы с другого дачного кооператива?
Відповісти
зовсім ні,обдурюють незахищених, а ви що не в Україні живете?
Відповісти
Шановний член кооперативу, а як ви прокоментуєте судові рішення, копії яких викладені в цій публікації. Голова товариства дійсно вводить в оману інших членів садівничого товариства, самостійно та безпідставно завищує ціни за електроенергію. Діяльність такого "нормального голови" вже давно заслуговує на прокурорську перевірку.
Відповісти
Прокурори тепер перевырок не проводять,калік не захищають. Читайте законодавство і не лякайте прокурором СССР нема, слава Укарїні
Відповісти
точнісінька ситуація і на світанку. там так само прєдсідатєль через іншу людину привласнив неприватизовану дачу, кажуть що сам навіть хвалився. коли на тих голів найдуть управу. на львівсмькій скоро звітні збори то може вже наженуть.
Відповісти
Голова Недумов С.І сам визначає ціну за вартість квт ( напевно враховує при цьому те що він ціле літо та осінь електросушкою сушить все що може та електричну теплу підлгу електрика,який каже що зробив та не використовує ))))),а потім кличе членів правління та вони підписують все що він надумав.САмі члени правління говорили що за рік ЖОДНОГО ЗАСІДАНННЯ НЕ БУЛО!!!А голова тим часом ВИШУКУЄ ДЕІ ЯКІ ДАЧІ ЩЕ НЕ ПРИВАТИЗОВАНІ , З ЯКИХВЛАСНИКІВ МОЖНА ВИБИТИ ГРОШІ ПРИ ЦЬОМУ ПОГРОЖУЄ СОЄЮ НЕВІСТКОЮ,ЯКА ПРАЦЮЄ В ПРОКУРАТІРУ !!!
Відповісти
НЕДУМОВ С.І З ТИХ ХТО КУПИВ ДАЧУ ВИМАГАЄ 1500 ГРН ЗА СВТУП, ЗА ПІДКЛЮЧЕННЯ ДО ЕЛЕКТРОМЕРЕЖ -1500 -4000 ГРН А КУДИ ВОНИ ЙДУТЬ НІХТО!!!!! НІХТО НЕ ЗНАЄ .НА МАСИВІ НІЧОГО НЕ РОБИТЬСЯ ВЗЯВ БИ ДА ПРИВІЗ ХОЧА Б ОДНУ МАШИНУ ЩЕБНЯ ТА КИНУВ НА ДОРОГУ ТАК НІ ВСЕ МАЛО!!!
Відповісти
Ващук це шахрай якого насоса купив? Де остальні гроші?
Відповісти
Сину участок в20 сотокзробив Ващук ревкомісія мовчить-поділився.
Відповісти
За що індики буду кормити так багацько за дачу платити.
Відповісти
"гавкають на нас собаки, значить ми йдемо"!
Наскільки все однобоко, чому не виклали копії документів апеляційного суду. Чому не пишете що член кооперативу в якого вилучили з кооперативу більше семи років не сплачував внески і невикористовував зовсім землю за призначення. Бунтують недобросовісні ділки які повикуповували землю,і чекають часу щоб попродавати участки, платять копійки а то взагалі не платять, а пенсіонери які там працюють мусять за них все сплачувати. Ганьба. І на рахунок вартості ділянок 6-8 тис у.е - смішно, подивіться оголошення про продаж максимум 1000 - 1500 за 6 соток.

Відповісти
Це все Німець Ліщишин замовив, в себе на озері накерував, тепер до кооперативу лізе.
Відповісти
Я точно знаю що іцей при йшов щоб урвати як і тіщо були , вже участок сину зробив на дорозі , водойму засипає де рибу я ловив. Робить всьоготри місяці добре починає аплодуйте світло по чім-молодець Михайлович по.. полішуків
Відповісти
Участки нужно переписывать у нотариуса и это есть законно.......а если "лошарик" пишет заявление с отказом от участка и думает что потом участок отдадут куда хочется - то то проблемы того "лошарика". отказался от участка - значит уже не член садового товарищества
Відповісти
ця пастка продовжується ))) використовує добрих чесних людей))) грабіж!!!
Відповісти
дії голови сад.Озерце шахрайські, будьте обережні, це не людина, він і далі діє
Відповісти
Ващук - гнида
Відповісти
Останні статті
Чиї інтереси захищає влада?
24 березень, 2016, 16:50
На Волині у чоловіка хитрістю відібрали дачу
16 березень, 2016, 13:30