Регіональний сервісний центр проти МРЕВ: про всі зміни в деталях. ФОТО

Регіональний сервісний центр проти МРЕВ: про всі зміни в деталях. ФОТО
З середини березня цього року регіональний сервісний центр змінив прописку. Держслужбовці переїхали з вулиці Залізничної, 15 на Гордіюк, 14 Б. Заступник директора Регіонального сервісного центру Олександр Паламарчук каже: крім адреси, змінилося все.

- Отож, Олександре, розкажіть, що змінилося в роботі сервісного центру в порівнянні з колишнім МРЕВ?

- Сервісні центри працюють за принципом єдиного вікна. Громадяни можуть отримати ту чи іншу послугу за місцем звернення, тобто волиняни можуть зареєструвати автомобіль не тільки в Луцьку, а й у будь-якому місті України, де є територіальний сервісний центр. Крім того, були скасовані платні довідки-рахунки, тепер ми безкоштовно укладаємо та оформляємо договори, на підставі яких здійснюється набуття права власності на транспортні засоби.



Тобто, якщо підсумувати, то головні зміни такі: скасовано довідку-рахунок, натомість введено нову категорію документів, що підтверджують правомірність придбання транспортного засобу, – укладені та оформлені в органах ТСЦ договори купівлі-продажу (міни, поставки), дарування транспортних засобів, а також інші договори.



Крім цього, під час проведення державної реєстрації (перереєстрації) зняття з обліку транспортних засобів (крім випадків реєстрації нових транспортних засобів, перереєстрації транспортних засобів у зв’язку із зміною найменування та адреси юридичних осіб, прізвища, імені чи по-батькові, місця проживання фізичних осіб, які є власниками транспортних засобів, вибракування їх у цілому) підлягають огляду фахівцями експертної служби МВС з метою звірення ідентифікаційних номерів їх складових частин з номерами, зазначеними в поданих власником для реєстрації документах.

- А яка процедура реєстрації транспортних засобів, чи змінилася вона, які документи потрібні?

- При реєстрації транспортного засобу необхідно: по-перше, заяву; документ, що посвідчує особу (паспорт); ідентифікаційний номер особи, яка звернулася за отриманням послуги, а у разі його відсутності - відповідну відмітку в паспорті.

По-друге: доручення на уповноважену особу (оригінал і копія, засвідчена нотаріусом); свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу; акт технічного огляду ТЗ, складений працівником Центру; квитанція про сплату послуг.

Додатково під час реєстрації транспортного засобу до основного списку документів необхідно додати інші документи, залежно від виду реєстрації. Наприклад, для реєстрації транспортного засобу, привезеного з-за кордону за посвідченням митниці, крім основного переліку необхідних документів, має бути: посвідчення на право власності, виданого митним органом, вантажно-митна декларація, сертифікат відповідності.

- А як вплинула переатестація працівників на роботу кадрового складу, чи щось змінилося?

- Якщо Ви маєте на увазі проведений конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців РСЦ МВС у Волинській області, то він дав змогу обрати кваліфікованих і достойних претендентів на заміщення зазначених посад, створивши нову команду фахівців. Однак варто зазначити, що це лише початок, адже планується реформа територіальних сервісних центрів. Вони будуть реформовані дещо пізніше.

- Чи є чим похвалитися не так давно створеному сервісному центру?

- З початку року видано 4249 посвідчень водія, здійснено 5120 реєстраційних операцій, підготовлено 41-го водія, які здійснюватимуть перевезення небезпечних вантажів. В територіальних сервісних центрах створені умови для того, аби громадяни отримали необхідні консультації, допомогу при оформленні документів. І незабаром і нас запрацює гаряча лінія та відповідний сайт, на якому можна буде дізнатися всю необхідну інформацію.

До речі, в Луцькому сервісному центрі будуть встановлені відеокамери з транслюванням у мережу Інтернет. Тобто громадяни зможуть зайти на наш сайт і подивитися, чи є черги у сервісному центрі, спланувати, коли прийти. Це дуже зручно.





Що ж до виявлень порушень законодавства, то під час отримання посвідчення водія працівники Луцького сервісного центру виявили особу, яка перебувала в розшуку. Чоловіка передали Луцькому відділу ГУ НП у Волинській області. Крім того, з початку року працівниками експертної групи виявлено 5 авто з підробленими номерними агрегатами кузовів.

- Ми добре знаємо, що раніше, аби швидше отримати документи на авто, можна було домовитися з так званими “рішалами”...

- Я чекав цього питання. Зараз ми активно боремося з ними, і в майбутньому унеможливимо “роботу” цих спритників. Тому що згодом оформити документи на авто можна буде за півтори-дві години. Навіщо платити шалені гроші якійсь людині, коли все можна зробити самостійно?

- А черги такі ж, як і раніше, будуть?

- Розумієте, в Луцьку розміщений один з найбільших авторинків України. Наше місто відвідують громадяни з інших регіонів, здійснюючи операції купівлі-продажу автомобілів, після чого звертаються до Територіального сервісного центру, що в Луцьку, щоб одразу ж здійснити реєстрацію придбаного транспортного засобу. За принципом єдиного вікна сервісні центри обслуговують кожного громадянина, який звертається, відповідно і громадян з інших областей. Саме тому інколи у даному сервісному центрі виникають тимчасові черги. Що до інших ТСЦ, які розташовані у Волинській області, то у Ковелі, Горохові та Камінь-Каширському відбувається оперативне та якісне обслуговування громадян.



- На скільки я пам'ятаю, в МРЕВ була ще одна проблема — майже постійно не було номерних знаків або пластику для виготовлення паспортів. Як у вас з цим тепер?

Наразі цей напрямок роботи врегульовується, але зараз територіальні сервісні центри повністю забезпечені такою спецпродукцією. В подальшому інформація щодо її наявності розміщуватиметься на власній сторінці РСЦ МВС у Волинській області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну хто там у вас працює, інтерв ю ні про що
Відповісти
підтримую, кожна друга стаття така
Відповісти
не женіть Ви на Волиньпост, я то тільки його і читаю, так шо від мене респект тим, хто тут працює
Відповісти
Кому как,а мне все ясно.Спасибо за информацию.Надеемся так все будет и на деле.
Відповісти
Хто може пояснити на якій підставі в Любомлі працює сервісний центр?Бо на сайті РСЦ немає навіть згадки про Любомльський цент а він працює на повну катушку?А Новіков сидить на двох кріслах начальника Любомльського центру і Ковельського
Відповісти
Решал ещё уберите оттуда
Відповісти
Ещё камери поставьте в кабинетах рабочих ато взятки как брали так и берут
Відповісти
Так де зараз ставити машину на облік : на Підгаєцькій або на Гордіюк ? Або можна і там , і там ?
Відповісти
на Підгаєцькій
Відповісти
Недавно знімав машину з обліку ждал експерта 4 часа видитили ему тяжело посмитреть еще возмущался как ми ему дораги гнать его в шею
Відповісти
А деж тарабаньки подінуться.Точно малий вже в поліції там дохід.
Відповісти
Останні статті
Регіональний сервісний центр проти МРЕВ: про всі зміни в деталях. ФОТО
25 березень, 2016, 16:25
Чиї інтереси захищає влада?
24 березень, 2016, 16:50