Що шукали українці цього тижня в інтернеті

Що шукали українці цього тижня в інтернеті
Протягом усього тижня українців цікавив вибух у київському ресторані "Апрель", гігантський астероїд 2012 DA14, метеорит у Челябінську, подарунки на 23 лютого, інтернет-флешмоб Harlem Shake та інше.

Про це свідчать дані Яндексу, який склав рейтинг найпопулярніших пошукових запитів серед українських інтернет-користувачів за минулий тиждень, пише ТСН.

Вибух в ресторані "Апрель"

18 лютого у київському ресторані "Апрель" несподівано стався вибух. Як з'ясувалося причиною цього став газовий балон, який знаходився у приміщенні закладу. Загалом в результаті вибуху постраждали 11 людей.

Внаслідок вибуху було пошкоджено приблизно 130 кв. м перекриття між підвальним приміщенням та першим поверхом, одна плита перекриття була знищена, частково були пошкоджені декілька не несучих перегородок у підвалі.

У понеділок, 18 лютого, за фактом вибуху в київському ресторані було порушено карну справу. Головна версія слідства - порушення правил безпеки.

Адже користуватися газовими балонами у харчувальних закладах заборонено. Також розглядаються версії про те, що газом обігрівали літню терасу ресторану.

Челябінський метеорит

15 лютого в Челябінську впав великий метеорит. В результаті падіння осколків космічного об'єкта постраждали більше тисячі людей.

Метеорит впав в озеру Чебаркуль, утворивши там воронку діаметром 7 метрів. Кілька днів науковці намагалися знайти уламки космічного тіла і вже майже зневірилася, як у неділю ввечері вченим таки вдалося знайти фрагменти метеориту.

Факт падіння метеориту одразу викликав хвилю емоцій в інтернет-користувачів, які заполонили соцмережі фотографіями та відео з місця інциденту, а також анекдотами та фотожабами на цю подію.

Астероїд майже впритул пронісся повз Землю

У ніч після того, як в челябінську впав метеорит, NASA в реальному часі показало, як астероїд 2012 DA14 розміром з футбольне поле пролетів на максимальній близькості до нашої планети.

Астероїд пролетів на відстані близько 27,7 тисячі кілометрів від поверхні Землі. Це дозволило астрономам зафіксувати параметри його обертання з метою подальшого розрахунку траєкторії небесного тіла.

Вчені зазначають, що астероїд 2012 DA14 - найбільше небесне тіло, яке наближалося до Землі так близько за всю історію спостережень. Маса астероїда - близько 130 тисяч тонн.

Астероїд 2012 DA14 був вперше помічений у лютому 2012 року астрономами обсерваторії Ла Сагра в Іспанії, що співпрацюють з проектом NASA з виявлення навколоземних об'єктів, які можуть становити загрозу для жителів Землі.

Всі танцюють Harlem Shake


Спонтанно викладений австралійськими підлітками на YouTube відео під назвою Harlem Shake, стало хітом в інтернеті і вже кілька тижнів його рейтинг не падає.

За цей час в інтернеті з'явилася неймовірна кількість різних веріацій Harlem Shake, проте, найпопулярнішою цього тижня стала версія від оголених моделей Playboy.

Також українці упродовж тижня цікавилися святкуванням 23 лютого і вибирали подарунки для чоловіків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.