Підвищення комунальних тарифів у Луцьку – «совєцьке», – депутат

Підвищення комунальних тарифів у Луцьку – «совєцьке», – депутат
Підвищення комунальних тарифів у Луцьку відбувається «по-совєцьки», вважає депутат Луцької міськради Олександр Пиза («Фронт Змін»).

Про це він говорив 26 лютого під час звіту депутатів фракції «Фронту Змін» за діяльність у 2012 році.

На його думку, луцький міськвиконком чинить неправильно, підвищуючи тарифи на утримання будинків.

«Совєцький Союз у свідомості багатьох людей залишив думку, що за нас хтось щось повинен робити. І виконком йде тим же совєцьким шляхом, примітивно і тупо підвищуючи тарифи на комунальні послуги», – каже обранець громади.

Колега Олександра Пизи, депутат Богдан Шиба додає: за останні роки відбулася повна централізація влади і в частині житлово-комунальних послуг.

«Зараз рішення про дозвіл на зміну тарифів надає Національна комісія. Тобто це відбувається централізовано. Не розумію цього. Проблема тарифів – це проблема територіальної громади», – міркує він.

Аби люди знали за що платять й отримували якісні комунальні послуги, депутати радять впевненіше йти на створення ОСББ.

«Єдина проблема – закон передбачає, що коли будинок переходить на баланс ОСББ, повинен бути проведений капітальний ремонт, на що міський бюджет немає грошей. Але з року в рік сума на ОСББ збільшується», – каже Пиза.

Депутат Олександр Плісецький вважає, що громада повинна бути активнішою у відстоюванні своїх інтересів, зокрема й комунальних.

«Поки я не «нагнув» «М.Ж.К», то не міг зрозуміти, скільки разів прибирають у моєму під’їзді, чи взагалі прибирається у підвалах, за що ми, до речі, щомісяця платимо. Поки я це не почав з’ясовувати, ніхто нічого не робив. А підняв це питання – і сьогодні в мене у під’їзді все чітко», – розповів він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЖКГ, тарифи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому потрібно постійно нагадувати працівникам МЖК, щоб вони якісно надавали комунальні послуги, адже коли піднімають тарифи, ніхто нікого не питає. Підняли тарифи і все, а якісно надаються послуги, чи взагалі не надаються нікого не хвилює.
Відповісти