Через нечистоти у місті на Волині може статися екологічне лихо, – депутат

Через нечистоти у місті на Волині може статися екологічне лихо, – депутат
Жителі містечка Рожище на Волині переймаються, аби навесні місто не спіткало стихійне лихо через очисні споруди місцевого сирзаводу.

Розібратися із цим просив депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик (ВО «Свобода») на сесії 26 лютого у запиті до губернатора Волині та очільника обласної прокуратури.

«До мене як депутата звернулися мешканці міста Рожище, яких турбує подальша доля Рожищенського сирзаводу та об'єктів інфраструктури, які належать цьому підприємству», – йдеться у запиті.

Зі слів Пирожика, мешканці повідомляють: з грудня минулого року сирзавод фактично не працює, працівників позвільняли. Тим часом борги підприємства за здану молочну сировину перед населенням та фермерськими господарствами залишаються.

«Фактично бездоглядними можуть залишитися очисні споруди, на які замкнена значна частина каналізаційної мережі містечка. Люди просять назвати і покарати винних у тому, що ці очисні системи виявилися приватизованими, що тепер обертається значними проблемами для містечка», – сказано в запиті.

Виконавча влада району та місцева прокуратура на ці проблеми належним чином не реагує, що викликає хвилю невдоволення в мешканців райцентру і змушує їх звертатися до обласних депутатів із проханням поставити до відома про існуючі проблеми обласну виконавчу владу та обласного прокурора, наголошує депутат Пирожик.

«Прошу вас вжити відповідних заходів реагування, аби з настанням весни проблеми з очисними системами та каналізаційною мережею в Рожищі не призвели до екологічного лиха, адже поруч із ним знаходиться русло річки Стир», – з таким проханням звернувся Пирожик до голови ОДА Бориса Клімчука й прокурора області Андрія Параки.

Як розповів мер Рожища Афган Алієв, нині у місті нема проблем з водопостачанням та водовідведенням. А борги, які мав сирзавод за електроенергію, підприємство зобов’язали погасити.

Алієв сподівається, що невдовзі обласна влада знайде кошти на під'єднання будинків та соціальних об'єктів, що розташовані поблизу сирзаводу, до центрального водогону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Рожище
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через нечистоти у місті на Волині може статися екологічне лихо, – депутат
27 лютий, 2013, 16:45