Як паркуються в Києві. ВІДЕО

Як паркуються в Києві. ВІДЕО
У Києві розпалюється конфлікт між водіями та пішоходами.

Відсутність достатньої кількості паркувальних майданчиків провокує водіїв до порушення правил дорожнього руху, а інколи навіть коштує не врятованих вчасно життів, - пише ТСН.

Ті ж, хто залишає свої машини на ніч, під вікнами власних будинків, стають жертвами недоброзичливих сусідів.

Автівка киянина Євгена двічі постраждала через паркування біля будинку - від рук недоброзичливих сусідів. Її облили кислотою. Кислота витиралася разом із фарбою і лаком. Ремонт коштував 25 тис. грн.



Кислотного удару завдали ще з десятку машин, які стояли поруч. Місцеві кажуть, паркування на п'ятачку їх дратує. Однак вхопити за руку винуватців міліція так і не змогла. Після двох ремонтів Євген продав машину. Мовляв, баталії за парковку – не по кишені.

Столичні чиновники мають лише пропозиції подолання проблеми з паркуванням.

«Є дуже цікава пропозиція. Я не дуже готовий відповісти по термінах, коли вона втілиться в життя , але є пропозиція ліфтової парковки», - повідомив директор департаменту міськблагоустрою Києва Сергій Садовий. За два роки мають з'явитись 5 тисяч нових паркомісць. Генплан Києва передбачає будівництво 10 вузлів з багаторівневими паркінгами біля метро.

Однак експерти зазначають, що зробити це дуже важко, адже земля там давно розкуплена і місту не належить. Та експерти не певні, що навіть якщо їх побудують, проблема буде вирішена. У Києві вже є багаторівневі паркінги. І вони майже порожні.

«Бо вони невигідні. Якщо брати наш паркінг, у нас 1000 паркомісць, зайнято десь 60%. Найдорожчі - це 600 грн, 2-3 поверх, і 300-350 - це якщо більше 10 автомобілів», - пояснює заступник директора з питань оренди паркінгу Ігор Підгірний.

Проблема у тому, що водії платно паркуватися не хочуть. Ні за 600, ні навіть за 10 грн. На очах у журналістів в центрі Києва водій став на місці руху тролейбуса.

Свої дії пояснює коротко: «Поки закони у нас не ухвалять, хлопці, не займайтеся дурницями». На Заході також інтенсивний рух. Однак влада знайшла вихід. Там поставити автівку в невстановленому місці - це злочин, за який судять. І такі методи спрацьовують швидше за будь-які вмовляння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Там поставити автівку в невстановленому місці - це злочин, за який судять." - ага, интересно где этот запад, где судят за неправильную парковку. Штрафуют или эвакуируют и штрафуют, все как везде. Вот полиция, там на западе, точно не такая как у нас.
Відповісти