Зарплату міліціонерів Волині засекретили?

Зарплату міліціонерів Волині засекретили?
Громадські активісти судяться з волинською міліцією, бо правоохоронці не надали інформації про обсяги своїх зарплат.

З відповідним позовом у Волинський окружний адміністративний суд звернулася обласна організація Всеукраїнського громадського об'єднання захисту конституційних прав і свобод громадян України «Правозахист», - пише Під прицілом.

Позивач просить дії міліціонерів неправомірними, оскільки ті відмовили надати довідку про розмір грошового забезпечення з врахуванням надбавок та премій за посадою старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах управління карного розшуку УМВС України у Волинській області.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що 5 лютого 2013 року волинянин звернувся до міліції з запитом на отримання публічної інформації про грошове забезпечення відповідної категорії працівників.

Проте, відповідач листом відмовив позивачу у наданні вищезазначеної інформації посилаючись на статтю 10 Закону України «Про доступ до публічної інформації». Мовляв, така інформація може бути надана для реалізації захисту прав та законних інтересів лише за рішенням суду.

Представник відповідача зауважив під час засідання, що кожна особа має право на ознайомлення за рішенням суду з інформацією про інших осіб, якщо це необхідно для реалізації та захисту законних прав та інтересів. Окрім того, доступ сторонніх людей до відомостей про іншу особу забороняється.

Заслухавши пояснення обох сторін суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають до задоволення у повному обсязі та зобов’язав УМВС України у Волинській області надати довідку про доходи старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах управління карного розшуку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зарплата то такое )))
Відповісти
Останні новини
Зарплату міліціонерів Волині засекретили?
03 квітень, 2013, 15:24