На Рівненщині отруїлося 13 дітей. ВІДЕО

На Рівненщині отруїлося 13 дітей. ВІДЕО
З села Могиляни Острозького району, що на Рівненщині, госпіталізували 13 дітей.

Наймолодшому з малюків всього 5 місяців, - пише Газета.ua.

Щоб з'ясувати джерело отруєння в Могилянах чиновники скликали термінову нараду. Водогін в селі вирішили тимчасово закрити, щоб уникнути нових випадків.

Питної води жителям поки не привезли, а от технічну доставляють цистерною з райцентру Острог, що за 14 км звідти. У сільмазі за 5-літрову каністру питної води правлять 9 гривень. Мінералку також вже розкуповують.



З центрального водогону брали воду більшість селян, на кількох обійстях є власні криниці. Місцева середня школа користується окремою свердловиною, однак її також тимчасово мають перекрити – про всяк випадок.

«Незручно, але що зробиш? В селі вже кожного дня діти стали труїтися - в середу повезли на Острог двох дівчаток і двох хлопців. А учора чув, що ще в кількох малих животи розболілися. На скільки днів воду перекрили – точно не знаю, нам ніхто нічого не каже. Сподіваюся, що це тільки до неділі-понеділка. Я зранку узяв дві великі баклажки і поїхав ровером на сусідню вулицю, де є колодязі», - каже телефоном місцевий Сергій Миколайович.

«З нашого будинку отруїлося вже двоє дівчаток – одній всього 3 рочки, інша ходить до школи. Школярку вже виписали з лікарні Я сама у вівторок хотіла заварити чаю, але помітила, що у води смак змінився – став якийсь неприємний. Тепер по воду ходжу до сусідів», - додає селянка Людмила Бережнюк.

Фахівці міжрайонної та обласної санепідемслужб відібрали кілька проб води на різних ділянках водогону – для хімічного та бактеріологічного аналізу.

«Попередньо встановлено, що сталося підтоплення артезіанської свердловини талими водами, які могли потрапити у водопровід. На даний час комунальним підприємством Могилянівської сільської ради проведено хлорацію води. Факт отруєння дітей у Могилянах перебуває на контролі та почате досудове розслідування – за порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд», - каже прес-секретар Рівненської обласної прокуратури Людмила Суржук.

Нагадаємо, в середу 3 квітня до районної лікарні привезли перших четверо дітей із симптомами отруєння. Наступної доби в інфекційне відділення райлікарні поступило ще 9 дітей з діагнозом гострий ентероколіт. Двох дітей вже виписали додому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Рівненщині отруїлося 13 дітей. ВІДЕО
05 квітень, 2013, 19:00