Які основні та додаткові функції повинна мати панель керування інтернет-сервером?*

Які основні та додаткові функції повинна мати панель керування інтернет-сервером?*
Панель керування веб-хостингом – це веб-інтерфейс, який дозволяє вам керувати усіма процесами на сервері за допомогою одного інструменту. Веб-панелі передають управління службами сервера в руки власника веб-сайту або адміністратора. Стандартна панель ISPmanager дає вам можливість керувати веб-сайтом, обліковими записами електронної пошти, базами даних, доменними іменами, використанням дискового простору та іншими аспектами роботи сервера.

Базові функції

Керування доменними іменами:

• Додаткові домени. Більшість веб-панелей дозволяють керувати додаванням доменних імен у обліковий запис. Кожен домен можна прив’язати до веб-сайту, електронної пошти тощо.

• Субдомени. Створюються додаванням слова до кореневого домену, відділеного крапкою. Субдомени часто прив’язані до окремого веб-сайту чи використовуються для інших цілей. Наприклад, help.example.com може вказувати на веб-сайт, який призначений для служби підтримки.

Інші можливості:

• Керування електронною поштою. Ви можете керувати обліковими записами електронної пошти, доступ до яких відбувається зі спеціальної програми чи з веб-сайту. Є можливість налаштування перенаправлення листів на інші адреси, фільтрації спаму та багато чого ще.

• Файловий менеджмент. Часто адміністратори використовують інструменти файлового менеджменту, щоб постійно оновлювати вміст веб-сайту майже без участі людини.

• Метрики. Інструменти для відстеження використання дискового простору, пропускної здатності, кількості відвідувачів та інших параметрів. Також дозволяють переглядати повідомлення про помилки на сервері.

Розширені функції

Додатковий функціонал системи керування хостингом може передбачати використання таких опцій:

• Безпека транспортного рівня (TLS). Диспетчер TLS/SSL на панелі керування дозволяє захищати веб-сторінки, зашифровуючи конфіденційну інформацію. Цей інструмент необхідний, якщо ви займаєтеся електронною комерцією.

• Керування базами даних. Деякі веб-сайти використовують базу даних на сервері, наприклад, для керування контентом. Значно зручніше використовувати не окремий інструмент для СУБД, а вбудовану в панель керування опцію.

• Налаштування запланованих завдань. Зазвичай використовується для автоматизації повсякденних дій, таких як резервне копіювання чи перевірка веб-сайту на предмет непрацюючих посилань.

Функціонал панелі керування веб-хостингом може бути значно ширшим. Тут перераховані лише найпоширеніші функції, які є у більшості інструментів для керування сервером.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Які основні та додаткові функції повинна мати панель керування інтернет-сервером?*
30 вересень, 2018, 23:09
Який він, новенький Apple Watch 5*
30 вересень, 2018, 22:55