Коли рекомендована консультація офтальмолога в приватній медичній клініці R+?*

Коли рекомендована консультація офтальмолога в приватній медичній клініці R+?*
Комплексне обстеження очей бажано проводити двічі на рік. Але в деяких випадках може знадобитися терміновий візит до офтальмолога. Приватна клініка R+ надає якісні послуги з профілактики та лікування органів зору. У багатьох людей проблеми з очима розвиваються поступово, тому довго лишаються непоміченими. При їх появі варто реагувати якомога швидше, аби зберегти зір та витратити менше грошей. Нижче описані деякі з ознак, що вказують на необхідність термінового відвідування лікаря.

Зміни в нічному баченні

При поганому освітленні стають особливо помітними проблеми з очима. Якщо ви почали гірше бачити вночі, варто звернутися до лікаря. Через деякий час проблеми можуть проявитися навіть в денний час.

Головні болі

Часті головні болі можуть бути викликані порушеннями зору. В деяких випадках винне тривале перебування в яскравому освітленні, постійна робота за комп’ютером. Вправи для очей, регулярні перерви, використання спеціальних крапель можуть нормалізувати стан здоров’я. В більш серйозних випадках біль з’являється через астигматизм, глаукому чи інші захворювання органів зору.

Інфікування очей

Очні інфекції можуть розвиватися дуже швидко. Тож при перших ознаках захворювання потрібно вирушати до офтальмолога. Типові симптоми інфекції: відчуття стороннього тіла в оці, почервоніння, біль, сльозливість, гнійні виділення. Лікар може виписати краплі з антибіотиками чи інші препарати.

Спалахи та «нитки»

Люди часто бачать перед очима щось схоже на шматочки маленьких ниток. Вони добре помітні, коли ви дивитесь на білу стіну. Зазвичай це не є приводом для тривоги. Але якщо кількість цих «ниток» почала різко збільшуватися, потрібно йти до лікаря. Те ж саме стосується ситуацій, коли людина бачить тіні чи спалахи.

Примруження

Якщо вам доводиться постійно примружуватися, щоб розгледіти людей чи якісь об’єкти, з очима не все гаразд. Примруження – підсвідома реакція організму на розмитість предметів, які намагається розгледіти людина. Ви не зможете робити це постійно. Потрібна діагностика для визначення якості зору. Можливо, настав час використовувати окуляри чи контактні лінзи.

Діабет

При цьому системному захворюванні може пошкоджуватися сітківка ока. Цьому інколи навіть не передують якість виражені симптоми. Ось чому бажано регулярно відвідувати офтальмолога, навіть якщо в даний момент зір здається цілком нормальним. Лікар може виявити приховані порушення, які ще не встигли проявитися. Вчасно почавши лікування, ви мінімізуєте спричинену діабетом шкоду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Коли рекомендована консультація офтальмолога в приватній медичній клініці R+?*
30 вересень, 2018, 23:15
Який він, новенький Apple Watch 5*
30 вересень, 2018, 22:55