Мікрокредити в Україні: вигідні умови нових МФО*

Мікрокредити в Україні: вигідні умови нових МФО*
Сьогодні мікрокредитування в Україні набуло неабиякого розголосу. Це не дивно, адже українцям щороку стає складніше виживати на свою «середню» зарплатню, котрої не вистачає ні на що зайве. Мікрокредити успішно допомагають нашим людям долати невеликі фінансові труднощі, наприклад, дожити тиждень до наступної виплати на роботі, зробити подарунок другу на весілля, оплатити термінове лікування у стоматолога тощо. Невеликі позики на короткі періоди під малі відсотки – хороший спосіб щадної економії у багатьох сім’ях. Пропонуємо вашій увазі основну інформацію, котру потрібно знати, якщо ви плануєте оформити нові кредити.

Хто надає мікрокредити?

Банки надають кредити, перевіряючи практично всю інформацію про свого клієнта, потребуючи збору багатьох довідок. Мікрокредитування працює інакше. Невеликі суми у борг людям дають недержавні мікрофінансові організації (МФО). Ці суми рідко можуть перевищувати поріг 10 000 грн, а відсотки при цьому менші, ніж у банку. «В чому ж підступ?», – логічно думає клієнт. Підступу немає. Якщо ви берете позику в МФО на невеликий строк та вчасно повертаєте її, ви сплачуєте незначні відсотки, але якщо ви протерміновуєте свій платіж бодай на один день, санкції будуть неприємними.

МФО, не вимагаючи довідку про доходи та інші папери, ризикує, але при неповерненні клієнтом боргу, застосовує набагато жорсткіші санкції, аніж банки. Це і відсотки, що зростають не щомісяця, а щодня після певної дати, і співпраця з колекторськими компаніями, які допоможуть МФО повернути власні кошти у випадку, якщо клієнт виявився невідповідальним.

Отже, висновок: бери мало, плати вчасно, повертайся знову.

Що потрібно для отримання мікрокредиту?

Потрібно мінімум:

• Паспорт та ідентифікаційний код;
• Відкритий рахунок у будь-якому банку України (банківська карта, куди МФО зможе перерахувати вам позичені кошти);
• Оформлена заявка на микрозайм (часто це можна зробити онлайн, або ж у офісі МФО у вашому місті).
Переваги мікрокредитування
• Можна отримати кредит людям, у яких заплямована кредитна історія;
• Мінімум даних для заявки;
• Високий відсоток позитивних рішень щодо надання кредиту;
• Швидкість рішення та надання кредиту. Відповідь та, відповідно, кошти клієнт може отримати буквально за 15 хвилин;
• Програми лояльності та можливості «нульового кредитування»;
• Можливість отримати позику на електронні гаманці.

Сьогодні в Україні заявляється ще більше нових МФО, готових надавати мікрокредити громадянам. Щоб завоювати власну долю ринку, вони пропонують багато вигідних умов. Якщо ви вирішили взяти невелику позику, спробуйте пошукати найкращі умови, і не дивуйтесь, якщо зустрінете оголошення про безвідсотковий кредит – зазвичай такі МФО погоджують для всіх свої нових клієнтів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кредит
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.