Як правильно обрати матрац для комфортного сну та відпочинку*

Як правильно обрати матрац для комфортного сну та відпочинку*
Прагнете спати як немовля та щоранку прокидатись з прекрасним самопочуттям? Тоді вам буде корисно прочитати поради щодо вибору ортопедичного матрацу від спеціалістів спеціалізованого інтернет-магазину матрасів MrSleep (https://mrsleep.ru/matrasy). Отже, нижче вам представлені поради, як обрати правильний матрац саме для своїх індивідуальних потреб.

Перший критерій вибору – жорсткість матрацу

Те, наскільки жорстким повинен бути ваш матрац, є найпершим критерієм, з чим потрібно визначитись при купівлі. Умовно матраци поділяють на такі типи жорсткості:

• М’які. Найбільш популярні серед м’яких матраців є латексні вироби. Ці матраци обирають для людей літнього віку, а також дітям з невеликою вагою.
• Середньої жорсткості. Ця група виробів завоювала найбільшу прихильність споживачів. Матраци середньої жорсткості користуються дуже найбільшим попитом, навіть незважаючи на торгову марку чи фірму виробника. Вони складаються з жорстких пружинних блоків та мають пом’якшення з пінополіуретанового матеріалу по обидві сторони. Таким чином, матрац не буде надто сильно «поглинати» вагу тіла, але разом з тим не буде надто жорстким для хорошого сну. Іноді такі матраци мають додатковий шар кокосового волокна для більшої жорсткості. Найкраще такі матраци підходять людям середнього віку.
• Жорсткі матраци. Зазвичай вироби мають таку ж структуру, як і матраци середньої жорсткості, але пружинні блоки виготовлені з прожареного жорсткого металу, можуть містити стоншений шар пінополіуретану та кілька шарів кокосової койри. Також жорсткі матраци можуть бути без пружинними – з суцільного шару пінополіуретану. Такі матраци рекомендовано людям з вагою понад 100 г. тоненький жорсткий матрац підійде для немовлят (до трьох років).
Щоб визначити яка саме ступінь жорсткості підійде тій чи іншій людині, потрібно жспробувати полежати на матрацах різної жорсткості приблизно 3-5 хвилин. Усі матраці, товщина яких складає більше 16 см є ортопедичними, тому покупцю залишається лише обрати рівень комфорту.

Навантаження на спальне місце

Зазвичай виробники дають наступний розрахунок навантаження на спальне місце:

• Мінімальне навантаження – 80 кг;
• Максимальне – 150 кг.

Деякі виробники пропонують окремі моделі з навантаженням до 180 кг, а всі матраци з навантаженням вище цієї позначки виготовляються індивідуально та коштують на третину дорожче стандартного цінника. Вартість залежатиме від наповнення. Те саме буде стосуватись виробів нетипових розмірів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: матрац
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як правильно обрати матрац для комфортного сну та відпочинку*
16 грудень, 2018, 14:33