Подробиці «масок-шоу» на волинському заводі

Подробиці «масок-шоу» на волинському заводі
Директор нововолинського заводу "Кроноспан УА" Наталія Покінська розповіла подробиці обшуку, який на підприємстві проводили правоохоронці.

"Обшук почався близько 15:00 28 травня. На підприємство прибули працівники головного слідчого управління МВС України, надали копію ухвали Печерського суду м. Києва про проведення обшуку. Підставою для цього, як ми зрозуміли, стало кримінальне провадження, про яке нам нічого не відомо, і жодної інформації щодо цієї справи ні від кого не вдалося отримати", - повідомила вона Волині-новій.

Працівників адміністрації, продовжує посадовець, змусили залишити робочі місця і вийти в коридор.

"У цей час силовики без будь-яких пояснень перекидали все догори дном у кабінетах, вилучали все підряд. Територію заводу представники ГСУ (Головне слідче управління МВС України, - ред.) залишили близько 11:00 наступного дня. Протягом цього часу майже 30 працівників адміністрації перебували на робочих місцях, щоб не допустити незаконного вилучення документів. Ситуація була стресовою, але завдяки згуртованості ми стійко її витримали", - каже Покінська.

За її словами, "Кроноспану УА" інкримінують організацію конвертаційного центру, через який деякі клієнти начебто відмивали гроші.

"Тобто на нас намагаються перекласти відповідальність за недобросовісність деяких покупців після передачі права власності на нашу продукцію (продаж товарів) в частині чинного податкового законодавства України. Почули звинувачення й щодо ведення якоїсь подвійної бухгалтерії", - пояснила вона.

Такі дії правоохоронців спантеличили керівництво заводу.

"Ми повністю спантеличені – для нас це шок. Пройти на територію, навіть маючи легальні дозволи, досить важко. Тому в даному випадку, щоб отримати таку можливість, використовувалося посилання на якусь кримінальну справу. І ухвала про ведення обшуку складена таким чином, що можна забрати будь – які ділові папери. Цей документ давав необмежені повноваження людям, які прибули", - стверджує Покінська.

Нині керівники нововолинського заводу консультуються з юристами, щоб оскаржити дії правоохоронців.

"Якщо виникне така необхідність, інвестор готовий захищати свої права і через міжнародний арбітраж. Хочемо добитись зустрічі з Президентом, аби він почув нашу позицію: або бізнес має розвиватися, або він піде з України. Готуємо відповідні звернення через посольство, оскільки інвестор наш знаходиться за кордоном. До речі, того ж дня, коли це трапилося, ми відразу поставили власника до відома. Адже, окрім всього, йшлося й про здоров’я працівників, до деяких із них викликали "швидку допомогу", - розповіла директор заводу.

"Неприємно вразила й сама поведінка правоохоронців. Обшук тривав більше 14 годин. Пропонували продовжити його наступного дня, щоб люди на ніч пішли додому. Адже вони, відповідаючи кожен за певну ділянку роботи, повинні бачити, що саме вилучається. Та до цього ніхто не прислухався. Дякую колективу, який намагався протистояти незаконним діям столичних візитерів. Наші люди фотографували все, що відбувалося, навіть дійшло, на жаль, до відкритих конфліктів. Ми викликали міліцію, щоб зняти побої.

Побоюємось також, що не всі документи повернуть назад, що з ними можуть бути якісь маніпуляції. Чекаємо, аби нам принаймні пояснили до кінця мету обшуку, про яких недобросовісних клієнтів йдеться. Адже всі свої зобов’язання, в тому числі й щодо сплати податків, ми виконуємо сповна. Податкові перевірки проходимо щороку. Тому важко збагнути такий «набіг» на наше підприємство", - продовжує директор заводу.

Насамкінець вона розказала, що працівники підприємства переконані в упередженому ставленні до заводу.

"Постраждало виробництво: зупинилися розвантажувально–навантажувальні роботи, а через вилучення жорстких дисків було заблоковано адміністративну роботу. І зараз нам знову замість того, аби працювати, доводиться боротися й відстоювати свою правоту", - відзначила Покінська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наїзд це точно. Хтось хоче під себе завод. І шукають хлопці із Києва шляхи. А податкова як завжди тулить свої "нікчеми" куди треба і куди не треба.
Відповісти
Останні новини
«Моно-пікет» у Луцьку. ФОТО
11 червень, 2013, 10:43
Подробиці «масок-шоу» на волинському заводі
11 червень, 2013, 10:35