Обвал бетонного навісу в Ковелі: жителі будинку теж винні, – комунальники

Обвал бетонного навісу  в Ковелі: жителі будинку теж винні, – комунальники
Начальник ковельського РЖКП №2 Олексій Богдан вважає, що в обвалі навісу над під'їздом одного з будинків міста, є й вина мешканців.

"Вони без погодження з керівництвом РЖКП самовільно замінили вхідні двері на металеві з домофоном. В процесі роботи підприємці пошкодили металево-бетонну конструкцію каркасу входу, розширили вхід, вийняли верхню бетонну перемичку, яка фіксувала навіс, тим самим наразили на небезпеку людей", - цитує посадовця Слово Волині.

Нагадуємо, що у вихідні в Ковелі обвалився навіс на під'їздом будинку №97 на вулиці Володимирській.

Свідки події кажуть, що все сталося миттєво. Шквальний вітер в суботу, 8 червня, змусив відпочивальників, котрі знаходилися на подвір’ї біля злощасного під’їзду, швидко вскочити до середини, а ті, хто не встиг вчасно сховатися, мусили споглядати за розгулом стихії із сусідніх під’їздів.

Хтось із очевидців викликав рятувальників. Ті приїхали досить швидко і відразу ж взялися ліквідовувати наслідки обвалу. До них приєдналися й працівники комунальних служб.

9 червня в мерії відбулася оперативна нарада із залученням всіх відповідних комунальних служб, під час якої обговорювалися наслідки стихії та шляхи подолання. Міським головою Олега Кіндера видано розпорядження щодо термінового обстеження всіх тамбурів при вході в під’їзди, бетонних навісів, а також балконів, які потребують негайного ремонту.

Бетонний навіс, що обвалився, повністю замінять на новий.

"Він мав би прослужити мешканцям будинку ще зо двадцять років, адже експлуатувався лише 30 літ, однак самовільне втручання людей призводить до ось таких неприємних наслідків", - підкреслив Олексій Богдан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До пана Богдана, а куди дивився майстер тех дільниці ЖКП, коли проводили заміну вхідних дверей з проведенням демонтажу перемички... може тепер майстру премію дати....
Відповісти
Де бетонний навіс, а де перемичка. Як завжди, всралася невістка.
Відповісти
Знаєш, опір матеріалів цікава штука....
Відповісти
більшість люде в силу своєї необізнаності вважають що контрукції з цегельної кладки руйнуються на зразок дерева (там десь тріснуло і зі скрипом поволі падає)стіни падають за долі секунди. Шановні коли ви йдете вулицями міста біля будинків не полінуйтеся підняти очі і подивитися на те під чим ви будете проходити. Коли там є лущення штукатурки то і цей один шмад може проломити вам чи вашим рідним голову, тому обходьте такі будинки і будьте уважні.
Відповісти
Останні новини
Обвал бетонного навісу в Ковелі: жителі будинку теж винні, – комунальники
11 червень, 2013, 10:44
«Моно-пікет» у Луцьку. ФОТО
11 червень, 2013, 10:43