Міліції довіряє майже 28% волинян, ‒ опитування

Міліції довіряє майже 28% волинян, ‒ опитування
Оцінка ефективності місцевої міліції, яку надали жителі Волинської області, далека від ідеальної, - кажуть в Харківському інституті соціологічних досліджень.

Фахівці організації в межах дослідження "Оцінка діяльності міліції за допомогою громадської думки" розпитали волинян про роботу правоохоронців, - повідомили у прес-службі інституту.

Так, менше третини опитаних (30,3%) оцінили роботу міліції як ефективну. Ще 23, 2% не змогли взагалі дати свою оцінку. У той же час, найбільша кількість респондентів (44, 8%) в тій чи іншій мірі вважають, що волинська міліція працює неефективно.

Результати проведеної в ході дослідження оцінки рівня довіри різним державним і громадським інститутам показують, що міліція у Волинській області користується відносно високим рівнем довіри.

Серед державних інститутів безперечним лідером довіри громадян є Збройні сили (47,4%). Міліція посідає друге місце – їй довіряють 27,6% опитаних (табл. 12). При цьому міліція користується більшою довірою ніж СБУ, прокуратура, суди та органи центрального державного управління (ВР, Президент, Кабінет Міністрів).

Традиційно лідером в цьому показнику є церква, довіру якій висловили понад 75% опитаних.

Довідка

Дослідження провели за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Методологія: Дослідження було проведено Харківським інститутом соціальних досліджень в 2012 році та репрезентує все населення України. Обсяг вибіркової сукупності становив 15 000 респондентів віком від 16 років. Опитування було проведене у 24 областях України та АР Крим (для кожної області обсяг вибірки складає 600 респондентів) за маршрутною вибіркою за місцем проживання респондентів методом особистого (face-to-face) інтерв’ю.

В побудові вибірки було реалізовано трьохступеневий відбір із квотним відбором за статтю та віком на останньому ступені. Максимальна статистична похибка вибірки не перевищує 0,8% (з імовірністю 95%) для загальнонаціональних даних без урахування дизайн-ефекту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Какой высокий процент идиотов в области, почти 28.
Відповісти
Ця цифра завищена в 3,5 рази, як і уся наша статистика. Існує статистика для "цифри", і для холопів. Другою, до речі, користується так званий губернатор Волині.
Відповісти
Довіра до міліції нульова,міліція повністю корумпована!Захищає тільки владу та грошові мішки.
Відповісти
Довіра да, точно не 28% ))))
Відповісти
28% ідіотів-мєнтів і дохтур-"губернатор".
Відповісти
Останні новини
Міліції довіряє майже 28% волинян, ‒ опитування
13 червень, 2013, 13:14