У Західній Україні можливі торнадо, як в США

У Західній Україні можливі торнадо, як в США
Найімовірнішими місцями появи смерчів і навіть торнадо в Україні синоптики вважають західні та південні області держави.

Як відомо, минулого тижня, на території України пронеслися смерчі. Метеорологи ж повідомляють, що це не останні незвичайні природні явища на Україні, - пише Газета.ua.

Вони прогнозують ще торнадо і смерчі, які повторюватимуться частіше і можуть принести руйнування. Метеорологи навіть підозрюють, що вони можуть бути подібними смерчам, характерним для Австралії чи США.

Нагадаємо, що в Сімферополі, біля аеродрому пронісся смерч. Він тривав недовго - всього 14 хвилин. Ніяких руйнувань за собою не спричинив, оскільки не торкнувся навіть землі. Проте, кримські метеорологи не пам'ятають таких явищ на території півострова, пише hronika.info.

Також днями ще один смерч був у Одесі. Він пройшов по поверхні води, тому теж ніяких збитків не приніс, але дуже налякав місцевих жителів.

Таке небачене для України явище так часто виникає через погоду, яка царює останнім часом в країні. Нестійкий режим - сильні зливи і спека призвели до повітряних вирів.

Вихори найчастіше з'являються на автотрасах. Якщо вам не пощастило опинитися поруч зі смерчем, то спочатку визначте - куди він прямує. Тримайтеся подалі від будинків і ляжте на землю, перечекайте його так.

Передбачити виникнення смерчу неможливо, тому що в Україні немає необхідного обладнання. Але швидше, вони можуть з'являтися в західних і південних областях.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сподіваюсь, що Луцьк це омине
Відповісти
Ойойойойой(((((((
Відповісти
Останні новини
У Західній Україні можливі торнадо, як в США
13 червень, 2013, 13:38