Податкову міліцію поки що ніхто не ліквідує, - глава ДПСУ

Податкову міліцію поки що ніхто не ліквідує, - глава ДПСУ
Глава Державної податкової служби (ДПСУ) Олександр Клименко не бачить можливостей сьогодні відмовитися від існування податкової міліції – подібні припущення про ліквідацію міліції з’явилися в українських ЗМІ з посиланням на заяви Адміністрації Президента.

Про це він заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня. Україна», - пише Економічна правда.

«Я вважаю, що податкова міліція необхідна. На мій погляд, це такий самий підрозділ, як і інші підрозділи податкової служби. Поки у нас немає у країні високої податкової культури, яка дозволила б сказати, що ми відмовляємося від будь-якого органу - аудиту, податкової міліції. Вони сьогодні необхідні», - наголосив він.

Для прикладу Клименко навів статистику у справах, які порушили у податковій міліції, і які закінчено і щодо них відшкодовано збитки: 1350 справ у 2010 році і 1409 - в 2011-му.

За його словами, у 2007 році державі було відшкодовано 134 мільйона гривень збитків, у 2008 році - 122 мільйона гривень, у 2009 році - 167 мільйонів гривень, у 2010 - 233 мільйонів гривень і в 2011 році - 488 мільйонів гривень (надходять на казначейський рахунок).

При цьому за січень 2012 року вже надійшло 112 мільйонів гривень відшкодованих бюджету збитків, повідомив глава податкової служби.

Як повідомлялося, питання про те, що податкову міліцію необхідно ліквідувати, піднімалося вже багато разів як політичними діячами, так і представниками бізнесу.

Також і в Адміністрації Президента раніше заявляли, що такого органу, як податкова міліція, скоро взагалі не буде, а оперативно-розшукову діяльність у податковій сфері будуть здійснювати виключно МВС і СБУ.

У свою чергу, в податковій міліції обіцяють звести до мінімуму спілкування із сумлінними платниками податків, але «лякають» концентрацією своїх підрозділів у місцях із високим рівнем тінізації економіки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Податкову міліцію поки що ніхто не ліквідує, - глава ДПСУ
13 лютий, 2012, 10:32