У Луцьку відбувся світський раут і допрем’єрний показ фільму «Чому я живий». ФОТО

У Луцьку відбувся світський раут і допрем’єрний показ фільму «Чому я живий». ФОТО
У Луцьку в рамках світського рауту відбулися допрем’єрний показ фільму «Чому я живий» та творча зустріч з авторами та акторами фільму.

Дійство, яке зібрало митців, представників влади різних рівнів, підприємців, журналістів відбулося учора, 29 жовтня, у розважальному центрі «Промінь» за ініціативи Волинської ОДА та підтримки Волинської кінокомісії.

Фільм «Чому я живий» створила Одеська кіностудія, керівник якої та генеральний продюсер фільму – лучанин Андрій Осіпов. Із собою він привіз до Луцька акторів фільму та творчу команду.

Утім, мета заходу – не лише перегляд стрічки, але й представлення кінопривабливості волинського регіону. Аби втілювати задуми щодо кіно на Волині у життя та заручитися підтримкою, підписали меморандум про співпрацю між Волинською облдержадміністрацією, Одеською кіностудією та Волинською кінокомісією.



Волинську обласну державну адміністрацію представляв за дорученням голови ОДА його заступник Андрій Ярмольський.



«Важливо те, що ми хочемо, аби кіно розвивалося. І розвивалося не на папері, а в реальному житті. Ідея виникла десь місяць тому, коли ми Сергієм Шараєвським (заступник ГО «Волинська кінокомісія», - авт) та Мар’яною Сорочук зустрілися в Києві на Kyiv Media Week і домовилися розвивати це, аби Луцьк також став центром кіноіндустрії», - розповів Андрій Ярмольський.

Адже, за словами заступника голови ОДА, кіно – це не тільки культура, це й економіка. Бо показ у фільмі Луцька та прекрасної мальовничої Волині сприятиме промоції міста та області загалом.

«Більше того, у 2029 році у виповниться 600 років з’їзду європейських монархів у Луцькому замку. Оргкомітет з відзначення цієї дати вже створено. Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко висловив чудову ідею – зняти фільм про з’їзд. Для нас це гарна можливість розвивати кіноіндустрію на Волині. Тож при відкрию завісу – ми хочемо відкрити філію Одеської кіностудії на Волині, зокрема тут у нас, в Луцьку», - відзначив Андрій Ярмольський.

Заступник голови ГО «Волинська кінокомісія» Сергій Шараєвський зауважив, що наразі перед творцями кіно та владою Волині стоїть подвійне завдання: зацікавити потенційних кіновиробників та продюсерів перевагами Волинської області, такими як природа, архітектура, автентичністю локацій та познайомити волинського глядача із українським кінематографом.



Опісля ж відбувся власне перегляд кінострічки «Чому я живий» учасниками світського рауту.

Фільм відзняли за автобіографічним оповіданням письменника та драматурга Євгена Митька "Тепер я турок, не козак...". Наприкінці 90-х він написав сценарій фільму та висловив бажання, щоб режисером картини виступив тільки Віллен Новак. Понад 20 років сценарій чекав на реалізацію.



Історична стрічка, що спочатку змусила весь зал сміятися, згодом викликала сльози, напевно, у кожного глядача. Тут – і про фашистський терор щодо євреїв, і про складність людських стосунків, і про те, що у будь-який час та за будь-яких обставин варто залишатися людиною.



Фото Юрія РЕБРИКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і всі в масках
Відповісти
Закрите приміщення - де маски?! І потім чиновники про щось людям говорять?! Гарний приклад! :(
Відповісти
Це обличчя волиняк. В хорошому обов’язково знайдуть погане(((
Відповісти
Що за світський раут?збіговисько злодіїв і нероб?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відбувся світський раут і допрем’єрний показ фільму «Чому я живий». ФОТО
30 жовтень, 2021, 18:50