Переваги та недоліки натяжних стель*

Переваги та недоліки натяжних стель*
Починаючи ремонт у квартирі, її власники стикаються з непростим вибором – які зробити стелі. Натяжні стелі https://nova-stelya.kyiv.ua/uk заслужено мають попит. Вони мають гарний вигляд і швидко монтуються. Для того, щоб прийняти найкраще для себе рішення, необхідно розібратися у всіх плюсах та мінусах натяжних стель.

Довговічність


Істотний плюс натяжних стель – їхній тривалий термін служби. Виробники обіцяють збереження зовнішнього вигляду терміном до 15 років, але насправді вони можуть прослужити й довше. Натяжна стеля не втрачає міцність і її не доведеться підфарбовувати, на відміну від гіпсокартонної.

Безпека та якість


Більшість натяжних стель – плівка з полівінілхлориду. На перший погляд, ПВХ – не найекологічніший матеріал, проте технологія його виробництва гарантує безпеку. З ПВХ навіть виробляються іграшки для малюків, тому цей матеріал можна вважати нешкідливим. Проте при покупці необхідно перевірити наявність сертифікату та відповідність європейським стандартам. На жаль, завжди є шанс зіткнутися із підробкою.

Доступність матеріалів


Попит на натяжні стелі лише зростає, відповідно, кількість фірм-виробників теж росте, але для покупців це плюс. Таким чином, ціни на натяжні стелі залишаються помірними. Крім того, вибравши відповідний варіант, не доведеться витрачатися на додаткові матеріали, а лише на полотно та роботу.

Прорив труби – не проблема


Стелі із ПВХ-плівки здатні захистити приміщення від затоплення сусідами зверху, а також не втратити зовнішній вигляд під час експлуатації у вологому приміщенні. Там, де гіпсокартонна або кахельна стелі розбухають від води й покриваються пліснявою, натяжна стеля залишається такою ж, як і в день монтажу.

Спосіб приховати комунікації


За натяжною стелею можна легко приховати комунікації – електропроводку, пожежні датчики, вентиляцію тощо. Нема потреби заздалегідь продумувати план цих комунікацій та робити чистове оздоблення, все так чи інакше буде приховано за плівкою.

Недоліки
Натяжні стелі мають багато плюсів, але є й деякі мінуси. До них належать такі фактори:
1. Відносно низька міцність. Це швидше стосується впливу гострих предметів: дитячих пістолетиків з кульками або пробок від шампанського. Натяжна стеля витримує тиск великої кількості води, але можна проткнути звичайним «дартсом».

2. Герметичність. З одного боку, це плюс, але багато хто бажає матеріали «що дихають».

3. Шви. Видимість швів залежатиме від розміру кімнати, якості матеріалу та прискіпливості мешканців, однак, є ймовірність, що шви будуть помітні.

4. Неможливість самостійного монтажу. Монтаж натяжної стелі – справа складна, яку краще довірити професіоналам.
У натяжних стель безліч незаперечних переваг, але є й мінуси. Тільки їх ретельний аналіз дозволить зробити найкращий вибір.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.