Україна продовжуватиме транзит російського газу, поки це можливо, – Нафтогаз

Україна продовжуватиме транзит російського газу, поки це можливо, – Нафтогаз
Україна продовжуватиме транзит російського газу, поки це технічно можливо.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в ефірі Bloomberg, якого цитує "Інтерфакс-Україна"

Вітренко зазначив, що не може розкривати деталі політичних дискусій з президентом, Росією, Євросоюзом, але як генеральний директор компанії повинен забезпечити безперебійний транзит, поки для цього є технічні можливості.

Україна зараз повністю контролює транзит газу, а "Газпром" використовує законтрактовані потужності. Зазначається, що великі російські компанії, як і раніше, можуть використовувати свої рахунки на Заході для отримання грошей за експорт нафти і газу. Вітренко уточнив, що оплата за транзит здійснюється у євро та доларах.

Вітренко пропонує заморозити кошти від його продажу на ескроу-рахунках (це рахунок, де кошти зберігаються до виконання зобов'язань за договором обома сторонами – Ред.) до виведення російських військ з України.

Російські війська в Україні дуже обережні щодо транзитної газової інфраструктури, хоча не шкодують розподільну інфраструктуру, і "для нас очевидно, що вони не хочуть завдавати шкоди своїм власним комерційним інтересам та своїм комерційним відносинам". За його словами, були спроби з боку Росії втрутитися у роботу трьох компресорних станцій на сході України, проте після попередження про ризики таких дій для транзиту "російські війська стали поводитися по-іншому".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Нафтогаз, РФ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Санкції! Піздєц блять. Розстріляти того, хто це придумав, як зрадника. Солдати гинуть, діти гинуть , а вони з газпромом сюсюкаються.
Відповісти
Весь світ просять накладати санкціїї перестати тогувати з кацапським лайном ,а самі хитро..бані спокійно транспортують газ ворога ,ну проо що тут можна говорити придурки сиждятьв КМ і в тому жНафтогазі .
Відповісти
Останні новини
Україна продовжуватиме транзит російського газу, поки це можливо, – Нафтогаз
22 березень, 2022, 06:28