COVID-19 йде на спад, – Ляшко

COVID-19 йде на спад, – Ляшко
В Україні пандемія коронавірусу пішла на спад, у лікарнях знаходиться 2,9 тисячі хворих на COVID-19. Але водночас частина медзакладів у зоні бойових дій не може надавати коректну статистку через завантаженість.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час всеукраїнського телемарафону 15 квітня, – повідомляє «Українська правда.Життя».

«На першому тижні війни ми реєстрували 4 тисячі випадків на добу, потім відбувся спад до 2,5 тисяч, зараз в останній тиждень квітня в нас 400 випадків на добу», – каже він.

Утім, цю статистику не можна вважати абсолютно точною, адже частина закладів, зі слів міністра, не може подавати свої дані про кількість випадків.

«Сьогодні Донецькій, Луганській і Харківській областям не до звітувань по COVID-19, навіть якщо там і будуть випадки, вони не будуть подавати цю інформацію», – зазначив Ляшко.

За даними МОЗ, у більшості людей хвороба проходить у легкій формі, а вакциновані обходяться без госпіталізації. Проте все ще трапляються складні випадки захворювання, які потребують кисневої і реанімаційної допомоги.

«Люди продовжують вакцинуватись, можливо не в таких кількостях, як нам хотілось. За березень вакцинувалось 355 тисяч людей, за квітень у нас – 77 тисяч людей», – сказав Ляшко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.