Як у школах Луцька закінчиться навчальний рік

Як у школах Луцька закінчиться навчальний рік
У Луцьку через воєнні дії на території України не бачать перспектив відновлення очного навчання до кінця навчального року.

Про те, як завершиться навчальний рік для учнів луцьких шкіл, розповів очільник управління освіти Луцької громади Віталій Бондар, повідомляє «Конкурент».

Дистанційно чи офлайн

Як відомо, Верховна Рада продовжила воєнний стан в Україні до 25 травня. Навчальний рік у закладах освіти орієнтовно завершується наприкінці травня – на початку червня.

«Тому я не бачу перспектив, що ми будемо відновлювати навчальний процес в режимі офлайн. Безпекова ситуація не на належному рівні», – зазначив Віталій Бондар.

ДПА та ЗНО

Ще в лютому 2022 року для учнів 4-х і 9-х класів була скасована ДПА. З 1 травня набирають чинності зміни до законодавства «Про освіту» щодо скасування ДПА в 11-му класі.

Як анонсували в Міносвіти, цьогорічне ЗНО буде проходити у форматі мультипредметного тесту. У програму тестування увійшли три предмети: українська мова, математика та історія України. Попередньо планується, що буде по 20 тестових завдань з кожного предмету.

Проте, зазначив Віталій Бондар, поки що немає ніякого офіційного документа щодо проведення ЗНО – є тільки анонс міністра освіти.

Перехід до 5-го та 9-го класів


Зі слів Віталія Бондаря, згідно з положенням про вступ дітей в 1-і, 5-і та 10-і класи, діти, які навчаються в даному закладі освіти, переходять в наступний клас згідно з наказом керівника закладу освіти.

«Якщо діти цього ж закладу освіти бажають перейти з 9-ого у 10-ий клас, то вони переходять без усіляких екзаменаційних випробувань», – зазначив очільник управління освіти Луцької громади.

Окрім того, за наявності вільних місць є можливість добрати дітей з інших закладів освіти. Якщо кількість дітей на вакантні місця буде більшою, то є можливість провести конкурсний відбір відповідно до тих профільних предметів, які будуть вивчати учні закладу освіти.

Навчання дітей за кордоном

Чимало дітей Луцької громади виїхали за межі України і продовжують навчання за кордоном.

По закінченню навчального року вони так само отримують свідоцтва про початкову, базову чи повну освіту.

Якщо вони мають намір наступного року навчатися у тих містах, де вони перебувають зараз, то, за бажанням, можуть бути відраховані із закладу освіти за заявою батьків або за власною заявою (якщо виповнилося 18 років).

«Якщо ж із наступного року учні захочуть продовжити навчання і тут, і там, то можуть навчатися за екстернатною формою навчання», – додав Віталій Бондар.

Останній дзвоник і випускний

Як розповів Віталій Бондар, у Луцькій громаді вже є досвід проведення свята Останнього дзвоника режимі офлайн – через карантинні обмеження саме так відбувалося у попередні роки.

Тож цього року, очевидно, Останній дзвоник теж проведуть дистанційно.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо підсумувати не вчили ковідний рік не вчимо зараз і вчити поки не збираємось. Скажіть тому бондарю, що ДИСТАНЦІЙНО НІХТО НЕ ВЧИТЬ. задати дітям щось вивчити це не навчати....
Відповісти
Повністю підтримую пана Андрія. Дистанційне навчання для більшості дітей може бути важчим!
Відповісти
Яке це навчання? Ви про що???
Хіба що пройшли о якщо точніше переглянули курс,,,,,, і не більше!!!
Ніхто не винен у цих подіях, які відбуваються зараз....... однак і навчальну програму потрібно змінювати відповідно до умов сьогодення!!!
А то закінчать рік - пройшовши навчальну програму, однак у наступному класі, батькі змушені будуть наймати репетиторів, бо вимоги будуть ті, що по програмі закладення у мирний час!!!
........ проходили це під час карантину!!!
Не хочу нічого сказати про вчителів, однак в освіті сидять ті, хто під час карантину чи воєнного стану працюють точно дистанційно, або ж взагалі не мають поняття, як це прийти з роботи і о 21 год сідати з 2 дітьми за уроки, які учитель скинув, параграф у підручнику і вправи, без пояснень або в кращому випадку відео з ютуба, яке з помилками :(
Яка освіта така й наука!!!
Відповісти
Останні новини
Як у школах Луцька закінчиться навчальний рік
01 травень, 2022, 18:59