Розповіли, коли чоловіків зможуть випустити з України

Розповіли, коли чоловіків зможуть випустити з України
Перспективи розв'язання питання виїзду за кордон є, дискусія зрушилася з мертвої точки. Можливо, скоро чоловіків будуть випускати з України.

Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним, пише УНІАН.

"Можливо громадяни, ті ж самі моряки, почують: "Можете виїжджати на таких-то умовах", - зазначив радник глави ОП.

Щодо мобілізації в Україні, Арестович зазначив, що на сьогодні в Україні кількість людського резерву перевищує наявність техніки, якою можна його озброїти.

"Ми тримаємо людей, але особливо озброїти їх нічим. Куди ж там нових призивати? Хіба що за окремими спеціальностями. Ті, хто працюють за кордоном, можуть підтримувати свої сім'ї. Ті ж моряки за минулий рік 4 мільярди доларів відправили в Україну. Це дуже серйозна допомога економці, яка наполовину просіла через війну", - сказав Арестович.

Він упевнений, що якщо моряк, наприклад, глава сім'ї, може виїхати за кордон і підтримувати свою сім'ю, то і він зайнятий, і сім'ї добре. І так багато інших спеціальностей.

"Я прихильник диференційованої мобілізації. Коли були перші дні повномасштабної війни в Україні, всі були шоковані і ніхто не знав, чим би це закінчилося, потрібні були всі, готовність оборонятися. Питання стояло про виживання країни! Зараз воно, до речі, теж стоїть, просто трохи розтягнуте, пролонговане. Це не критична фаза цього питання, коли незрозуміло, будемо ми завтра чи ні. І, думаю, можна вже запускати диференційований підхід до мобілізації", - вважає радник ОП.

Арестович також зазначає, що важливо враховувати професійну придатність, мотивацію при відборі людей, мобілізувати їх за спеціальностями.

"Сьогодні військкомати перебувають у важкій ситуації, коли за день до 500 заявок потрібно опрацювати: з усіма скаргами, потребами, медкомісіями і т.д. вони просто фізично не розраховані на таку кількість людей, і тому "перегини" на місцях бувають. Цю проблему теж зокрема знімає диференційований підхід до мобілізації", - упевнений Арестович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.