Скільки діє направлення до лікаря в умовах повномасштабної війни

Скільки діє направлення до лікаря в умовах повномасштабної війни
У Національній службі здоров'я пояснили, скільки діє направлення до лікаря в умовах повномасштабної війни і як його отримати.

Про це йдеться на Телеграм-каналі НСЗУ.

В Україні направлення до лікаря діють впродовж одного року. Але пацієнтам потрібно дотримуватись погоджених з лікарем термінів проходження обстеження.

Зазвичай термін дії вказують у додатковій інформації в направленні, якщо лікар роздруковує пацієнтові інформаційну пам’ятку.

Лікар повинен виписувати направлення лише в тому випадку, якщо проблема зі здоров’ям пацієнта вимагає залучення вузького спеціаліста. Окрім цього, лікар виписує направлення для додаткових обстежень, процедур і госпіталізації.

До слова, всі лікарі в медичній системі можуть виписувати свої направлення. Переважно лікарі виписують електронне направлення, але якщо електронна система охорони здоров'я не працює, то можуть виписати паперове.

В НСЗУ розповіли, що спростили умови доступу до безоплатної медицини під час війни. Отримати безоплатну допомогу можна у будь-якій лікарні, яка уклала договір з НСЗУ на відповідний пакет послуг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.