У луцьких маршрутках шукають пасажирів, які розплачуються готівкою. ВІДЕО

У луцьких маршрутках шукають пасажирів, які розплачуються готівкою. ВІДЕО
У Луцьку відновили контроль за дотриманням вимог щодо безготівкової оплати проїзду в громадському транспорті.

Про це повідомляє Суспільне, посилаючись на слова начальника відділу транспорту міськради Олександра Середу.

Станом на 9 серпня у Луцьку працювали 10 контролерів та п'ять інспекторів муніципальної варти на 23-ох автобусних маршрутах.

Як розповіла контролерка Наталія Корольова, від сьомої ранку до десятої години одна бригада перевірила 11 маршруток, серед пасажирів було 30 людей, які оплатили проїзд готівкою.

"Контроль буде в місцях кожен день різних, які не будуть повторюватись. Буде охоплено все місто і графіки будуть щодня мінятися", – говорить Олександр Середа.

Перевірку контролери здійснюють разом з працівниками муніципальної варти. Інспектор Олександр Бенько каже, що пасажирів, які розраховуються у маршрутках готівкою з транспорту не висаджують, а лише роз'яснюють їм правила проїзду. Поки таких людей не штрафують.

Чому розраховуються не за допомогою електронних проїзних квитків, пасажири пояснили по-різному.

Зі слів Олександра Середи, щоденно на міських та приміських маршрутах Луцької громади курсують 105 автобусів. Контролювати дотримання вимог щодо безготівкової оплати проїзду у маршрутках будуть щодня з сьомої години ранку до завершення роботи громадського транспорту. У вихідні – працюватимуть чергові бригади.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відповідно до частини першої ст. 5 Закону України від 21 червня 2018 року № 2473-VIII «Про валюту і валютні операції» гривня є єдиним законним платіжним засобом в Україні. Муніципалам - роздати по чупа-чупсу!
Відповісти
А я платила і платитиму готівкою бо мені так зручно
Відповісти
Підтримую користувача Луцьк, який мене випередив. Заборони оплати готівкою немає в чинному законодавстві.Більш того, чітко вказано, що готівка є обов'язковою до прийому оплати. А якщо підзаконний акт суперечить нормам закону, то він не є дійсним.
Відповісти
Поки не штрафуємо, проводимо роз'яснювальну роботу.Ну-ну,так ви ніколи порядку не діб'єтеся.
Відповісти
Треба штрафувати, інакше порядку не буде. Але і водіїв, які беруть плату готівкою також штрафувати. Ні водії, ні перевізники з одержаних готівкових коштів не сплачують податки. Тому - тільки штрафи, бо ця роз'яснювальна робота нічого не дасть. За кордоном ніхто не бавиться: якщо хочеш їхати, то плати. В бюджет міста, а не в чиїсь кишені.
Відповісти
От приїду я в Луцьк на півдня помотатися по місту по справах. Чому я маю заморочуватися якимось електронним проїздним...
Відповісти
Останні новини
У луцьких маршрутках шукають пасажирів, які розплачуються готівкою. ВІДЕО
10 серпень, 2022, 08:35