Як вибрати диван – головні правила та рекомендації*

Як вибрати диван – головні правила та рекомендації*
М’які меблі та зокрема дивани – це важлива частина інтер’єру кожного без винятку сучасного приміщення. Звісно, обрати меблі та визначитись з їх практичністю, якістю та надійністю дилетантам досить непросто. Саме тому ознайомтесь з дивани Київ та основними рекомендаціями стосовно вибору дивану вашої мрії.

Критерії зовнішньої оцінки


Звісно, у першу чергу вибір дивану супроводжується його візуальними якостями. Отож, користувачу потрібно буде оцінити:
Якість швів та виконання стібків – ці критерії напряму пов’язані не лише з гарним зовнішнім виглядом дивану, але й з терміном його експлуатації. Особливу увагу слід звернути на стібки – вони повинні бути однаковими по розміру, недопустимі обриви ниток, нитки що стирчать з дивану. І, звісно ж, шов має бути рівним та надійним.
Натяжка матерії та її кріплення – матерія не повинна провисати, а її фіксація у всіх місцях повинна бути рівномірною.

Зазори та стики – по усім правилам недопустимі стики між конструктивними елементам, що перевищують 5 мм. Якщо, до прикладу, у зазор між підлокітником та сидінням поміщається палець дорослої людини – слід перейти до огляду іншого дивану.
Фурнітура повинна бути надійно закріплена, її функціонування повинне бути легким та плавним. Якщо в процесі експлуатації з самого початку відчувається необхідність докладання зайвих (сильних) зусиль – він не буде достатньо комфортним та прослужить вам недовго.

Оформлення задньої стінки – цей елемент, як кажуть, на любителя. Якщо ви збираєтеся ставити диван біля стінки, можна звернути увагу на бюджетні варіанти де в якості матеріалу використовується звичайна технічна тканина. Якщо ж диван стоятиме посеред кімнати, його задня стінка повинна бути зроблена з тієї матерії, що й увесь диван.

Вибір внутрішніх конструкційних елементів


У випадку якщо до зовнішнього вигляду дивану немає жодних претензій, слід перейти до огляду внутрішніх деталей. Тут необхідно зупинитися на наступних параметрах:
• Матеріал виготовлення каркасу – найчастіше використовується фанера, метал або ДСП, зверніть увагу – якщо у сім’ї є маленькі діти слід обирати більш міцні варіанти.

• Трансформуючий механізм – далеко не усі розкладні дивани виготовляються з урахуванням щоденного розкладання. Для такого режиму роботи потрібно обирати моделі з викочувальними механізмами.
До них належать: «єврокнижка», «дельфін», «акордеон».

• Наповнювач – для комфортного сну обирайте латекс або пружинний блок. Для використання у кафе, барі чи на кухні можна звернути увагу на паралон або синтепон, для відпочинку – високо щільний пінополіуретан.

• Оббивка – тканина повинна бути зносостійкою, на кшталт флоку, мікрофібри, штучної замші чи шкіри. Звісно, можна купити й диван з натуральної шкіри, але вартість його буде достатньо високою.
Ми пояснили вам головні правила вибору.

Що стосується додаткового функціоналу на зразок ніш для зберігання, то доцільність їх користувач обирає згідно зі своїми потребами. Звісно, зручність та легкість у користуванні потрібно оцінювати у першу чергу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.