На ринку ЗІЗ робочі рукавички з мультизахистом*

На ринку ЗІЗ робочі рукавички з мультизахистом*
Ринок засобів індивідуального захисту переповнений пропозиціями щодо безпеки на промислових підприємствах. Йдеться про захист рук – захисні рукавички, які покликані захистити руки працівника від численних виробничих ризиків. У цій статті ви можете дізнатися, як купити робочі рукавички, чи є це в Україні проблемою, які новинки та альтернативи.

Якісні рукавички гарантують, що завдяки правильному вибору моделі у відповідність до специфіки вашої роботи та умов праці, руки будуть залишатися чистими, захищеними від мозолів, механічних пошкоджень, підвищених температур, холоду.

Нові види робочих рукавичок з мультизахистом


З розвитком технологій зростає кількість ризиків у індустріальній сфері, як наслідок, підвищуються вимоги до безпеки трудового процесу. Виробники пропонують ринку нові, досконаліші варіанти захисту рук. На перше місце виходить принцип мульти захисту, коли один вид рукавичок захищає споживача від кількох небезпечних факторів одночасно, забезпечуючи надійний комплексний захист від порізів, ударів, стирання, проколів, впливу агресивного середовища.

Сучасні робочі рукавички виготовляються з високотехнологічних матеріалів, волокон та полімерів, кожен із яких виконує важливі функції. Рукавиці отримують унікальні захисні властивості та інноваційні характеристики:

1. Наявність у конструкції протиударних елементів, що захищають тильну сторону кисті та пальців.

2. Застосування додаткового покриття із полімерів. Нітрилове, латексне, поліуретанове, ПВХ-покриття в рази підвищують експлуатаційні рівні рукавиць, забезпечують високу зносостійкість, не пропускають вологу, продукти нафтопереробки, олію та жири.

3. Продовження служби рукавиць шляхом застосування підсилювальних накладок. Традиційно, їх розташовують між вказівним і великим пальцем.

4. Комбінування матеріалів, що гарантує додатковий захист від проколів.

Технологія захисту від удару полягає у реакції молекул матеріалу на зовнішнє подразнення. У стандартному стані молекули перебувають у стані спокою. У момент удару молекули стабілізуються на поглинання та розсіювання впливу. Після закінчення удару, молекули набувають початкової форми, відповідаючи за розтяг, згин та м'якість полімерного матеріалу.

Де застосовуються антиударні рукавички


На цей час, протиударні рукавички з багаторівневим захистом являють собою групу ЗІЗ рук, що найшвидше розвивається. Вони відмінно підходять для широкого кола механічних робіт:

• такелажних, вантажних;

• обслуговування нафтогазового обладнання;

• в будівництві;

• укладання рейок на залізниці.

Зазначимо, що ціновий діапазон на цей вид робочих рукавичок досить високий. Але, враховуючи їх високоефективний захист, тривалий термін експлуатації та якість матеріалів, що використовуються при виготовленні, варто звернути увагу саме на дані варіанти ЗІЗ рук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На ринку ЗІЗ робочі рукавички з мультизахистом*
09 серпень, 2022, 13:57